JAVNOST ŽELI IMENA REVOLVERAŠA Policija kaže da nema nikakav interes da nešto skriva, i da će ih objaviti

Pucnjava u Dubrovačkoj ulici
Hercegovina.info

Nakon pucnjave u pola bijela dana u Mostaru javnost se uzburkala, te traži i očekuje imena osoba koje su se drznule pretvoriti gradsku ulicu u nedjeljno popodne u Divlji zapad.

“Je li normalno uhvatiti mladića s jointom i sutra mu objaviti ime i uništiti mu život, a ovo pod tepih gurati”, samo su neki od upita koje dobivamo na redakcijske kontakte zadnjih dana. Neka imena u kuloarima se već spominju, preciznije tri imena, no službene potvrde nema.

Ponukalo nas je to da od PU Mostar potražimo odgovore na pitanja zašto se službeno ne objave imena osoba koje su sudjelovale u pucnjavi u Mostaru.

Netočni su navodi da se bilo što prikriva, policija tu nema nikakav interes. Dapače, u interesu nam je da se otkriju počinitelji ovog kaznenog djela i privedu nadležnom tužiteljstvu. PU Mostar intenzivno radi na prikupljanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela. Do sada smo obavili niz informativnih razgovora, što sa svjedocima, što sa potencijalnim svjedocima i počiniteljima koji se dovode u vezu s kaznenim djelom. Imali smo do sada jedno privođenje, radimo na otkrivanju i izuzimanju predmeta koji su korišteni u ovom kaznenom djelu. O imenima i ovim nekim detaljima ne bih trenutačno više govorio, iz razloga da ne bi ugrozili daljnji tijek istrage”, kažu za Hercegovina.info iz PU Mostar.

Hoće li policija izaći s imenima?

“Naravno, kad prikupimo dokaze policija će izaći s imenima onih protiv kojih budemo imali dokaze i budemo ih privodili nadležnom tužiteljstvu, ukoliko se ne bude radilo o maloljetnim osobama koje po zakonu imaju pravo na zaštitu identiteta”, ističu iz PU Mostar.

Prema saznanjima našeg portala među grupama koje su pucale vlada zavjet šutnje.

“Jako je teško prikupiti informacije o događaju upravo iz razloga koje ste naveli, no imamo svoje metode, informante i završiti ćemo posao po zakonu i do kraja”, kažu iz mostarske policije. Upitani ima li videozapisa o cijelom događaju, budući da se sve odigralo u pola bijela dana iz policije kažu da ima snimaka koji bi se mogli koristiti u rasvjetljavanju tog kaznenog djela.