JAVIO SE GERIN "Fotografija s Turkovićem je iz 2016., ne znam zašto se dovodi u kontekst ovih izbora"

pod lupom
hercegovina.info

Predstavnik Koalicije "Pod lupom" za Stolac Adnan Gerin obratio se našem portalu vezano za njegovu fotografiju s aktualnim kandidatom za načelnika Stoca Zoranom Turkovićem. Kaže da se ne radi o fotografiji nastaloj u kontekstu lokalnih izbora, već o fotografiji koja je snimljena 2016. godine na biciklijadi.

Upitan zašto je fotografija dovedena u kontekst lokalnih izbora Gerin kaže da ne zna, a tvrdi da ista nema veze s lokalnim izborima 2020. Nažalost, ona je u taj kontekst dovedena. Podsjetimo, fotografiju je na facebooku objavio Aldin Krgo označivši pritom aktualnog kandidata za načelnika, a s naslovom - Zoran Turković - načelnik svih nas. 

Fotografiju, za koju Gerin tvrdi da je iz 2016., kao što možete vidjeti na fotografiji, u kontekst ovogodišnjih izbora upakirala je Platforma za progres, koja je 8. studenog, tjedan pred izbore, izrazila podršku Turkoviću fotografijom na kojoj je i Gerin, a koji predstavlja koaliciju "Pod lupom". Nigdje nisu naznačili da se radi o fotografiji iz 2016., a na što ih i sam Gerin mora upozoriti, budući da je objava potaknula i čitatelje da nam se jave.