JAVILI SE Par iz Splita živ i zdrav

Tina Smoljo Tonino Raić

Par iz Splita Tina Smoljo (22) i Tonino Raić (22) pronađeni su i živi su i zdravi. Objave njihovog nestanka skinute su iz Nacionalne evidencije nestalih osoba, dok je za trećom osobom Paškom Mladinićem (23) iz Solina još uvijek na snazi.

Iz PU splitsko-dalmatinske službeno su dali najkraću moguću informaciju, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Ne poduzimamo više mjere traganja. Osobe su pronađene žive i zdrave, a za sve ostale detalje nismo ovlašteni da ih iznosimo u javnost", kazao je Jerko Kurevija iz Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Objave o nestanku ne bi bile skinute bez da se sa stopostotnom sigurnošću ustvrdilo kako je s nestalim osobama sve u redu. Isto tako je uobičajena procedura da se kontaktira i obitelj te osobe koje su prijavile nestanak.

Zbog zakonskih odredbi, policija ne smije izaći u javnost niti s podatkom je li se par iz Splita javio iz inozemstva ili su u Hrvatskoj. Radi se, naime, o punoljetnim osobama.

U vezi s trećom osobom, koja je također povezivana s njihovim putem u Nizozemsku, a još uvijek je na popisu nestalih, s obzirom na razvoj situacije s mladim parom za pretpostaviti je kako se radi o svojevoljnom odlasku. Nestanak Paška Mladinića je prijavljen jučer, navedeno je kako je nestao 6. studenoga te da se udaljio s adrese prebivališta u Solinu. Nestanak Tonina Raića prijavljen je prošli tjedan, a kao datum odlaska s kućne adrese je naveden 7. studenoga.

Za djevojku Tinu Smoljo nestanak prijavljen u isto vrijeme, a kao dan odlaska s adrese u Splitu na put u Nizozemsku, nakon kojeg joj se izgubio svaki trag, bio je naveden 8. studenoga. Ona i Tonino su par godina u intimnoj vezi.