JAK VJETAR Nekoliko naselja oko Jablanice ostalo bez struje, po Mostaru smeće i oboreni frižideri

Oboreni frižideri Mostar
Hercegovina.info

Jak vjetar sjevernog smjera stigao je do Hercegovine, te je na pojedinim dijelovima lokalnih i magistralnih cesta stvarao snježne nanose.

Na cestovnom pravcu Posušje-Blidinje-Risovac, zbog jakog vjetra i nanosa, ne preporučuje se kretanje ni za jednu od kategorija vozila.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni izrazito jaka bura otežava prometovanje, a na cestama na području: Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose, navodi se iz BiHAMK-a.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko - neretvanske županije priopćeno je kako su pojedina naselja oko Jablanice ostala bez opskrbe električnom energijom, jer je jak vjetar pričinio štetu. Bez struje su jutros od 6:45 sati naselja Hudusko, Lizoperci, Tošćanica i Gredići.

Vjetar je obarao stabla i oštetio pojedine montažne objekte. Vatrogasci su uklanjali stablo na cesti prema Blagaju (intervencija od ponoći do 1:15 sati), te sa prometnice Gabela - Metković (intervencija od 2:45 do 3:30 sati). Na ulicama Mostara bilo je odlomljenog granja, smeća iz kontejnera, dijelova limenih konstrukcija, oborenih frižidera, ali i oborenih dijelova fasada (manje količine).