Izvršen hakerski napad na Klinički centar RS

hakeri, napad, ina, online prodaja, online trgovina, olx.ba, hakeri, klinički centar, hakeri, CELEBRITY, slavne osobe, zdravstveno stanje, bankarica, rijeka, računalna prijevara, tvrtka
Ilustracija/Facebook

Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banja Luci priopćio je da je izvršen hakerski napad na server ove zdravstvene ustanove.

Hakerskim napadom pogođene su službene e-mail adrese suradnika za informiranje, tajnice generalnog direktora i nekih članova Uprave, objavljeno je sinoć na Facebook stranici UKC-a.

"Obavještavamo predstavnike medija i javnosti da Služba za informiranje UKC-a do daljeg ne prima, niti može odgovarati sa službene e-mail adrese", navodi se u objavi.

Iz UKC-a obavještavaju predstavnike medija da će im se javljati sa alternativnih e-mail adresa i putem službenog Facebook naloga ove zdravstvene ustanove dok ne uspostave stalni alternativni kanal.

U priopćenju se dodaje da će UKC o hakerskom napadu koji je počeo jučer oko 18:10 sati obavijestiti i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, prenosi Srna.