IZRAVNA LINIJA Putnici iz BiH za sat i 15 minuta mogu sletjeti u Grčku

Aerodrom Sarajevo airport
Ilustracija/Hercegovina.info

Aegean, grčki nacionalni avioprijevoznik i član Star Alliance, uspostavio je svoje izravne letove između Atene i Sarajeva, priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prvi Aegean let iz Atene sletio je sinoć u 21:30 sati po lokalnom vremenu na pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gdje su predstavnici Aerodroma Sarajevo u društvu veleposlanice Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, Ioanne Efthymiadou, dočekali delegaciju Aegean-a.

Ljubazno osoblje aerodroma poželjelo je toplu dobrodošlicu putnicima iz Atene uz simbolične poklone koji su im uručeni prilikom izlaska iz aviona.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo povodom uspostavljanja nove linije.

"Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atenom i širom mrežom putovanja koje nudi Aegean. Radujemo se što našim građanima kontinuirano pružamo još više mogućnosti za putovanja, ali i što uspijevamo promovirati Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke", kazao je on.

Za sat i 15 minuta do Atene

"Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili našu novu direktnu liniju od Atene do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja. Od danas će putnici koji polaze s Aerodroma Sarajevo, bilo da lete iz razonode ili posla, imati priliku letjeti direktno jednim od naših aviona, te za samo jedan sat i 15 minuta sletjeti u Atenu. U isto vrijeme, putnici iz Grčke ili naše međunarodne mreže imat će priliku posjetiti Sarajevo i istražiti njegove ljepote", izjavio je Pepi Stamati, zamjenik CCO za mrežu i prihode Aegean-a.

Redovni letovi između Sarajeva i Atene planirani su od 1. lipnja 2024. do kraja rujna 2024. godine, dva puta tjedno, utorkom i subotom.