IZNENAĐENJE NAREDNOG TJEDNA Dan-dva sunca, a onda opet kiša i zahlađenje

Sunce i oblaci
Hercegovina.info

Meteorolozi za ponedjeljak, 12.6. predviđaju u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padalina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak, 13. lipnja, u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu, 14.6., u Bosni i Hercegovini se predviđa sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U četvrtak, 15. lipnja, u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, navodi se u prognozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.