IZMJENE IZBORNOG ZAKONA Raspadaju se pregovori, Palmer i Eichhorst otkazali dolazak u BiH

IZMJENE IZBORNOG ZAKONA Raspadaju se pregovori, Palmer i Eichhorst otkazali dolazak u BiH
Federalna

Međunarodni posrednici u pregovorima i izmjenama izbornog zakona BiH Matthew Palmer i Angelina Eichhorst otkazali su dolazak u Sarajevo koji je ranije najavljen za ovaj tjedan pa neće biti ni očekivanog nastavka razgovora o načinu rješavanja ovog problema koji opterećuje hrvatsko-bošnjačke odnose u BiH.

Vijest o tome da američki posrednik Palmer i ravnateljica pri Europskoj službi za vanjske poslova Eichhorst otkazuju nastavak posredničke misije objavio je u srijedu oporbeni zastupnik u parlamentu BiH Damir Arnaut.

Tu je informaciju na društvenim mrežama podijelio nakon što su iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) najavili kako se ta stranka povlači iz pregovora o izbornim reformama u kojma su do sada sudjelovali kao dio ujedinjenog oporbenog bloka, prenosi Hina.

O napuštanju pregovora razmišljali su i Našoj stranci, čiji je Arnaut član, a potpredsjednica te stranke Sabina Čudić kazala je kako je odluka o tome postala bespredmetnom nakon što je postalo jasno da Palmer i Eichhorst za sada odustaju od posredničke misije.

Pojasnila je kako su svi u oporbi ionako razmatrali odustajanje od pregovora jer ne žele biti puka potpora Stranci demokratske akcije (SDA) koju optužuju da je pripravna na ustupke HDZ-u BiH neprihvatljive za oporbu. Posebne prigovore imaju na mogući dogovor o uspostavi dvije izborne jedinice unutar Federacije BiH.