Izmišljena priča o povlačenju Hypo banke

pljačka banke, Hypo banka, Hypo banka, Hypo banka, hypo poslovni portal, Hypo banka
Hypo Alpe-Adria-Bank u Bosni i Hercegovini (Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar) smatra napise pojedinih medija u cjelosti netočno interpretiranim izjave predsjednika Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, Dr. Gottwalda Kranebittera o budućem poslovanju Hypo Grupe u regiji, a posebice u Bosni i Hercegovini.

Prema napisima koji se pozivaju na interpretaciju izjave Kranebittera austrijskom Trendu objavljenoj na web servisu Bloomberga, austrijska Hypo Alpe Adria Bank počet će sredinom 2012. godine prodavati svoje podružnice u zemljama bivše Jugoslavije. Hypo će za balkanske podružnice tražiti 1,5 milijardi eura. Hypo se priprema za prodaju jer "stanje ne dozvoljava da se robuje dogmama", izjavio je navodno Kranebitter

No, iz Hypo Alpe-Adria-Bank priopćili su kako će ova banka u BiH već sutra biti bogatija za dvije nove poslovnice u Sarajevu, (Grbavica i Ciglane), čime nastavlja razvijati svoje poslovanje i strateško širenje poslovne mreže. Bosna i Hercegovina je je jedno od ključnih tržišta Hypo Grupe sa 16,5% tržišnog udjela u BiH, s oko 400.000 klijenata čiji broj kontinuirano raste. "Među tri smo najveće bankarske grupacije u zemlji i naša pozicija lidera na tržištu je stabilna" podsjećaju iz banke.

Regairajući na pogrešno interpretiranu izjavu Kranebittera, iz Hypo banke podsjećaju kako je predsjednik uprave kazao činjenicu poznatu od nacionalizacije banke 2009. godine od kada se planira buduća reprivatizacija  Banke. Sukladno tome priprema procesa prodaje počet će sredinom 2012. godine, pri čemu će Hypo u obzir uzeti samo potencijalne kvalitetne partnere koji će omogućiti dugoročno održivo poslovanje piše danas Poslovniportal.ba.

"Moramo još jednom naglasiti kako je teza kako se Hypo povlači iz Bosne i Hercegovine u cjelosti netočna jer će Hypo banka i pod potencijalnim novim vlasnikom nastaviti poslovati u BiH." navodi se u reakciji