Izgredi u Derventi zastrašuju Hrvate-povratnike

filip maršić
provalili su proteklog vikenda u crkvu sv. Juraja mučenika u Derventi, a derventski je župnik Filip Maršić upozorio kako je vjerojatno rječ o pokušaju zastrašivanja hrvatskih povratnika u tom dijelu Bosne i Hercegovine, prenijela je u ponedjeljak Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

Provala se dogodila u noći između subote i nedjelje, tek nekoliko sati nakon što je župnik Maršić derventskoj policiji prijavio razbijena stakla na kapelici sv. Marka Križevčanina na obližnjem katoličkom groblju u selu Kuljenovci.

- Crkva je preko dana otvorena i do sada nije bilo nikakve štete pa mislim da se ovim pokušajem željelo zastrašiti povratnike - kazao je velečasni Filip Maršić napominjući kako su iste noći kada se dogodila provala nasilno otvorena ulazna vrata ispred samostana sestara sv. Vinka Paulskog.

Župnik Maršić je ocijenio kako je cilj svih ovih napada bio pljačka ili nanošenje štete imovini povratnika.

- Držim kako je to ciljano organizirano provociranje nas Hrvata katolika - kazao je Maršić pozivajući župljane povratnike da ne nasjedaju na ovakve i slične provokacije te da se uporno, kroz nadležne institucije koje im nisu baš sklone, zalažu za svoja prava.

slobodna dalmacija