IZGLEDI VREMENA Narednih dana toplo, ali nestabilno

Kiša Mostar arhiv
Hercegovina.info

U ponedjeljak, 3.7.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske oblačnosti. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U utorak, 4. srpnja, u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Bez padalina na jugu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

U srijedu, 5. srpnja u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak, 6.7.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C, navedeno je u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.