IZBORNA GODINA Gradska vlast se hvali projektima, a oporba kaže da je sve "zaduži se pa vladaj"

Gradska uprava Trebinje
Hercegovina.info

U programu rada gradonačelnika Trebinja i Gradske uprave za 2024. godinu jasno se vidi da je ova godina predizborna budući da je gotovo 80 posto sredstava za ulaganje osigurano kreditnim zaduženjem. Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, rekao je na 22. sjednici Skupštine Grada Trebinja da će Grad Trebinje u 2024. godini izravno ili  neizravno za razne projekte izdvojiti oko 20 milijuna konvertibilnih maraka.

Mirko Ćurić

”Ono što je vrlo važno je da je veliki broj projekata planiran za uraditi, veliki broj projekata je već započet u 2024. godini, neke smo također nastavili raditi iz prethodnog razdoblja. To su višemilijunski projekti, preko 20 milijuna KM će Grad Trebinje u ovoj godini izravno ili neizravno uložiti. Neke od investicija ćemo nabrojati, to su cestovna infrastruktura, priključci za novu bolnicu, nastavak radova u Duhovnom centru Mrkonjići, nastavak radova na sustavu opskrbljivanja, navodnjavanja, popločavanje Starog grada…”, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Sve ovo je izazvalo diskusiju i polemiku tijekom sjednice Skupštine Grada jer zastupnici oporbe smatraju da je Gradska vlast SNSD-a u Trebinju ovakvim planom i programom rada gradonačelnika i Gradske uprave ušao u izbornu kampanju budući da je skoro 80 posto sredstava predviđenih za realizaciju projekata o kojima je govorio gradonačelnik Ćurić osigurano kreditnim zaduženjem.

Ilija Mastilović

”Kao što vidite, mi smo već ušli u predizbornu kampanju, u programu gradonačelnika napravljeni su ogromni projekti, međutim, nažalost, 80 posto tih projekata ide iz kredita. Znači preko 70 posto projekata će se realizirati preko kredita. Mene samo zanima, da nije kredita koji je grad digao prije dvije skupštine, na što bi izgledao taj plan rada gradonačelnika. Zaključak je – zaduži se pa vladaj”, rekao je Ilija Mastilović, odbornik Srpske demokratske stranke.

Nebojša Milišić, zastupnik liste Za pravu i red tvrdi da Grad Trebinje ne posluje domaćinski i da je aktualno rukovodstvo ušlo u fazu kada se ”vadi” kreditnim zaduženjima, pogotovo imajući u vidu da je izborna godina.

Nebojša Milišić

”Kako vidim, gradonačelnik kaže da ima još prostora za zaduživanje pa vjerojatno već je tu namjera jer se oni bez kredita više ne mogu ‘’vaditi’’, to je vrzino kolo u koje su ušli. Nažalost, ide se samo ka zaduživanju, a da se domaćinski poslovalo, ovaj grad bi imao sada na računu više nego što je zadužen”, rekao je Milišić.

Podsjetimo, na pretprošloj, 20. sjednici Skupštine Grada Trebinja po hitnom postupku izglasano je novo kreditno zaduženje Grada Trebinja u iznosu od 10 milijuna konvertibilnih maraka što je izazvalo burne reakcije u oporbenim redovima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.