IZBORI U SRBIJI Otvorena biračka mjesta u BiH

Izbori za predsjednika Srbije i srpski parlament u Mostaru
Ilustracija/Hercegovina.info

U Srbiji se danas održavaju prijevremeni parlamentarni izbori na kojima sudjeluje 18 izbornih lista stranaka, koalicija i grupa građana.

Biračko mjesto jutros je otvoreno u Veleposlanstvu Republike Srbije u Bosni i Hercegovini u Sarajevu.

''Na izvanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji danas će oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći glasati na 19 biračkih mjesta'', rečeno je Srni iz Veleposlanstva Srbije u BiH.

''Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 25. studenoga preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu ostvariti svoje glasačko pravo'', navode iz tog veleposlanstva.

Državljani Srbije, osim u Sarajevu, mogu glasati i u Banjoj Luci, Mostaru, Trebinju, Bijeljini, Višegradu, Bratuncu, Doboju, Zvorniku, Branjevu, naselju Lopare, Rudom, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Palama i Novom Goraždu.

Iz Veleposlanstva Srbije u BiH navode da će biračka mjesta biti otvorena do 20.00 sati, te napominju da je za glasanje potreban važeći identifikacijski dokument Srbije, odnosno osobna iskaznica ili putovnica te zemlje.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić raspustio je 1. studenoga Skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. prosinac, a istog dana biraju se i zastupnici za Skupštinu AP Vojvodina, te vijećnici u Beogradu i još 64 grada i općine.