FOTO  Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a na 23. obljetnici stradanja Hrvata u Grabovici

Grabovica, obljetnica

Obljetnica je započela polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata Grabovice.
Ispred HDZ-a BiH i HNS-a vijence su položili i zapalili svijeće, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom.
Obljetnici su nazočili i drugi dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a sa svih razina vlasti te kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna ove godine, predvođeni nositeljem liste dr. Božom Ljubićem.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su se zaputili prema mjesnom groblju moleći put križa, te je onda služena i sveta misa za sve poginule u Grabovici koju je predvodio mons. Ilija Janjić, biskup kotorski.

Predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika "Grabovica 93" Josip Drežnjak u svom je govoru istaknu da ovi zločini nisu slučajni, nego ciljno urađeni. Za ove zločine u Grabovici još uvijek nitko nije odgovarao, najmlađa žrtva Mladenka Zadro imala je samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina. Od ukupno 33 žrtve, do sada je pronađeno njih 16, većinom nekompletnih posmrtnih ostataka. Za tijelima preostalih 17 žrtava Grabovice još uvijek se traga.