IZ MOSTARA ZA BEOGRAD Zračna luka Mostar pohvalila se ugovorom sa nacionalnim avioprijevoznikom Srbije

Air Serbia

Zrakoplovna kompanija Air Serbia odabrana je putem Javnog poziva za uspostavu redovitih letova za 2024. godinu kao zrakoplovna kompanija koja će obavljati izravne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar, priopćili su iz Zračne luke Mostar.

Linija će biti dostupna od kraja travnja do završetka listopada uz mogućnost produljenja. Dani kojima je predviđeno odvijanje letova su - ponedjeljak, petak i nedjelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prema danim informacijama, zrakoplovna kompanija Air Serbia će za ovu izravnu liniju koristiti zrakoplov modela Embraer E175. U sljedećih sedam dana slijedi definiranje ostalih tehničkih detalja i potpisivanje ugovora, nakon čega će karte biti dostupne za prodaju.

Inače, nacionalni avioprijevoznik Srbije u velikoj je ekspanziji. U rujnu 2023. godine, Air Serbia je prvi put u svojoj povijesti prevezla više od tri milijuna putnika u redovitom i čarter prometu, što je povijesno postignuće za nacionalnog avioprijevoznika Srbije, a 2023. godinu zatvorili su s profitom od 35 milijuna eura. Ovo predstavlja značajan financijski uspjeh za kompaniju.

Beogradska zračna luka trebala bi putnicima iz Mostara služiti i kao destinacija i kao hub za daljnje letove, budući da sa Nikole Tesle Air Serbia obavlja letove za 78 destinacija u 35 zemalja, a u 2024. najavljuje i nove linije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.