Iz improviziranih objekata izmještena 62 migranta

Iz improviziranih objekata izmještena 62 migranta
Hercegovina.info

U ranim jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima poduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća na četiri lokacije gdje su se migranti okupljali i boravili u improviziranom smještaju.

Inspektori Službe za poslove sa strancima (SPS) su na pomentim lokacijama zatekli 62 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana, te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar 'Lipa'.

Trenutno se provode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra 'Lipa'. 

Aktivnosti su provedene u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko - sanske županije (USŽ), te uz podršku medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać.

Tijekom provođenja ovih aktivnosti pronađen je jedan maloljetnik bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad grada Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njegovog daljeg smještaja i zbrinjavanja.

Provođenje navedenih aktivnosti je nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima sa lokalnim vlastima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanske županije, te će se ovakve aktivnosti nastaviti kontinuirano provoditi u narednom razdoblju, navodi se iz Ureda za informiranje SPS.