VIDEO  Iz Berlina u Hercegovinu stiže nagrada za najbolji promotivni uradak

Trebinje

Na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja "ITB Berlin", promotivni video Turističke organizacije Trebinja "Trebinje - mjesto za sve generacije" osvojio je prvo mjesto u okviru natjecanja "The Golden City Gate 2023". Ovo priznanje je još jednom potvrdilo da Trebinje iz godine u godinu postaje sve veća turistička atrakcija.

U turističkoj organizaciji grada Trebinja ističu da je osvojena nagrada veoma značajna jer na ovaj način grad na Trebišnjici postaje turistički centar zanimljiv gostima iz cijeloga svijeta.

“Ovaj sajam se organizira već 23 godine za redom. Naš turistički video nagrađen je u kategoriji gradova što predstavlja dobar rezultat, dobru satisfakciju za čitav naš rad. Ovo priznanje samim tim i obavezuje da u narednom razdoblju napredujemo još više. Turistička organizacija se predstvila drugi put u Berlinu, prvi put je bilo 2014. godine, ovaj put je to bilo vidljivije i dominantnije. Trebinje definitvno izlazi iz granica regije kada je u pitanju promotivni dio i sama informacija do krajnjih turista dolazi i mimo regije”, istaknuo je za Hercegovina.info Žarko Vico, Turistička organizacija grada Trebinja.

Trebinje

Vico naglašava da se iz godine u godinu trude proširiti sezonu i van ljeta kada je Trebinje izuzetno posjećeno, pa je u rujnu planirano održavanje prvih međunarodnih susreta turističkih radnika zajedno s Beogradom.

“Imamo namjeru da u Trebinje dovedemo sve turističke radnike koji su uključeni u formiranje proizvoda, da promoviramo Trerbinje kao zanimljivu destinaciju koja se nalazi u stalnom rastu i razvoju. Turizam ne poznaje granice i nama je potrebna posebna ponuda za turiste izvan regije , koji će dovoditi ljude i sa dalekih prekooceanskih tržišta kao što su Azija, Amerika itd”.

Sadržaj se učitava...

Prva tri mjeseca ove godine pokazala su rast broja posjeta Trebinju u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Međutim, Vico ističe da to ne znači ukoliko se i dalje ne bude radilo na promocijama da će i kompletna 2023. godina biti uspješna. U turističkoj organizaciji grada Trebinja već se spremaju za nove međunarodne sajmove među kojima je prvi u nizu u Istanbulu, a drugi u Zagrebu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.