'ISTO' KAO MOSTAR Po 500 KM za dvojke, treće, četvrto i osmo dijete

Bebe bolnica
Arhiva/Ilustracija

Općina Novi Grad Sarajevo već sedmu godinu iz proračuna izdvaja sredstva za podršku obiteljima koje dobiju blizance, treće i svako naredno dijete, a do sada je podršku od po 500 KM dobilo više od tisuću obitelji s područja Novog Grada, koje su se opredijelile da imaju više djece.

Tim povodom,  upriličen je prijem i uručenje rješenja za dodjelu simbolične pomoći za još 51 obitelj, od kojih je 28 obitelji dobilo  treće, a devet četvrto dijete, dok je dvanaest obitelji dobilo blizance, jedna obitelj osmo dijete, te jedna obitelj trojke.

Među njima je i mladi bračni par Azra i Mirnes Bojić, koji su u svibnju ove godine postali roditelji trojkama, djevojčici i dvojici dječaka.

Azra ističe zadovoljstvo brigom lokalne zajednice o višečlanim obiteljima i natalitetu.

"Ovo je za mene velika pomoć, to nama mnogo znači, jer su zaista veliki troškovi kada je u pitanju dohrana, pampers, itd. Zahvalila bih se mnogo načelniku Općine Semiru Efendiću, na ovoj pomoći i podršci, te bih poručila da nastavi sa ovim projektom, jer zaista mnogo znači", kazala je Bojić.

Pomoćnik općinskog načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić najavio je i određene novine u izmjeni pravilnika o dodjeli jednokratne novčane pomoći rodiljama s područja općine Novi Grad Sarajevo.                           

Dosadašnja praksa je bila da rodilja za rođenje blizanaca, trećeg i svakog narednog djeteta dobiva 500 KM, dok je izmjenama pravilnika utvrđeno da visina jednokratne novčane pomoći iznosi po 500 KM za svako novorođeno dijete, u slučajevima kada se radi o blizancima ili trojkama - kazao je Delalić, priopćeno je iz Općine Novi Grad.

Mostarke za razliku od Sarajki nemaju ništa, i to ne samo Sarajki, već i za razliku od gradova i općina u HNŽ i ZHŽ koje na lokalnoj razini, neke i izdašno - pomažu majke.