INSPEKTORI U AKCIJI U Središnjoj Bosni i Hercegovini otkriveni radnici na crno, neizdavanje računa, rad bez dozvole

rad nedjeljom, Martijanec, kupovina, uvoz, BIH, Milanka Drinić, proizvodi, domaći proizvodi, BiH poljoprivreda, prava radnika, Ombudsmen, inspekcija, rad na crno, kontrole

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, županijskih poreznih ureda Novi Travnik i Mostar obavili su u četvrtak 50 inspekcijskih brzih kontrola kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Kontrole su obavljene na području Travnika, Novog Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka, Fojnice, Neuma i Mostara, priopćeno je u petak iz Porezne uprave FBiH.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili 15 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, doneseno je 9 rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, zapečaćeno je 8 objekata i izdana su 34 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 66.150 maraka.

Zbog ometanja inspektora u obavljanju službene radnje, u dva slučaja na području Županije Središnja Bosna inspekcijski nadzori su obavljeni uz asistenciju policije.

Aktivnost inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije nastavlja se i u idućem tjednu, najavili su iz Porezne uprave FBiH.