INSPEKTORI ĆE KAD BAGER ZAVRŠI - HRS: Hvala ti dobročinitelju Gagro!

INSPEKTORI ĆE KAD BAGER ZAVRŠI - HRS: Hvala ti dobročinitelju Gagro!
hercegovina.info

Hrvatska Republikanska stranka GO Mostar podnijela je vodnoj inspekciji HNŽ-a zhtjev za inspekcijski nadzor na bageriranju Bune, no oni će doći tek u ponedjeljak.

"Mještani Bune su nas danas upozorili kako se trenutno u koritu rijeke rade teški građevinski radovi koji čine veliku štetu koritu rijeke i onečišćuju je.Po primitku informacije, odmah smo kontaktirali gradsku inspekciju, koja nas je uputila na ministarstvo poljoprivrede HNŽ, budući da je vodoprivreda domena županijske razine. Sukladno Zakonu o inspekcijama, poslali smo Zahtjev za hitan inspekcijski nadzor inspekcijama ministarstva poljoprivrede i ministarstva gospodarstva. Iako je zakonski obvezna izići na teren odmah, budući da se radi o opasnosti za okoliš, rečeno nam je kako inspekcija može izići na teren tek u ponedjeljak. Do ponedjeljka, izvođač radova koji, kako su nam mještani potvrdili, ne posjeduje dozvole za izvođenje teških radova u koritu rijeke, će zasigurno završiti sa onim što je planirao", navodi HRS Mostar. 

"Prema tome, ako želite onečišćavati rijeke i okoliš, krenite s radovima petkom popodne, završite do ponedjeljka, jer inspekcija izlazi ponedjeljkom.  U međuvremenu, medijima se javio i investitor Rafael Gagro kako teškim strojevima u koritu rijeke obnavlja staru vodenicu, odnosno da radi posao „koji je država davno trebala uraditi“. Ne znamo samo je li ove radove koji će nepovratno oštetiti korito rijeke plaća svojim novcima ili našim, od onih 179.800 KM koje je dobio od Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Bilo kako bilo, zahvaljujemo se g. Rafaelu Gagri, dobročinitelju i spasitelju, kao i inspekcijama koje mu u svemu tome pomažu", zaključuju u priopćenju.