INJEKCIJA GRADU Elektroprivreda BiH isplatit će Mostaru 2,2 milijuna maraka zbog sudske presude

Elektroprivreda BiH

Amer Zubčević, načelnik Odjela za financije i nekretnine u Gradu Mostaru na današnjoj sjednici Gradskog vijeća iznio je podatak da će Elektroprivreda BiH u narednih 15 dana Gradu isplatiti 2,2 milijuna maraka.

"Od javnog pravobraniteljstva imamo jamstva da će doći do naplate sudske presude od Elektroprivrede BiH u iznosu od 2,2 milijuna maraka gdje je podnešen zahtjev za izvršni postupak, a uplatu očekujemo najkasnije za 15 dana", kazao je načelnik Zubčević.

Prihodi u Mostaru rastu...

"Kao što je poznato, došlo je do povećanja prihoda, naročito imamo porast u poreznim prihodima (oko 3,8 milijuna maraka). Karakteristično je napomenuti porez o prometu nepokretnosti gdje je došlo do prebacivanja plana gdje je bilo planirano 5,1 milijuna maraka, rebalansom se planira 7 milijuna. Imamo povećanje poreza na dohodak koji je bio planiran 13,4 milijuna maraka, a rebalansom planiramo povećati za dodatnih 600 tisuća maraka. Prihodi od neizravnih poreza bili su planirani na 14,6 milijuna, rebalansom se planiraju na 16 milijuna maraka", istaknuo je u svom izlaganju pred gradskim vijećnicima.

Neplanirani prihodi i 'sića' za namjenske troškove.

"Povećanje od 60 tisuća maraka imamo na ime zakupa gradskih poslovnih prostora te 440 tisuća na ime agencije Stari grad. 50 tisuća maraka imamo dodatno od iznajmljivanja adventskih kućica koji idu u namjenske troškove te će se namjenski i potrošiti. Administrativne takse su povećane za 50 tisuća maraka, komunalne naknade koje su bile planirane na 2,1 milijuna, smanjili smo za 600 tisuća maraka te sad iznose 1,5 milijun maraka. Također, od ostalih neplaniranih prihoda sa 6,4 milijuna povećali su se na 6,7 milijuna maraka te ćemo dobiti 300 tisuća maraka na temelju kamata koje će se ostvariti zbog sudskih presuda", nastavio je prvi čovjek 'mostarske kase'.

Na kraju izlaganja Zubčević je naglasio i da je došlo do uvećanja rashoda na bruto plaćama, odnosno 372 tisuće maraka te naknade za troškove zaposlenih 319, ukupno 691 tisuća maraka. Doprinosi su uvećani za 45 tisuća maraka, a povećali su se i putni troškovi s 57 na 88 tisuća maraka.

Što se tiče tekućih grantova došlo je do uvećanja sa 17,9 milijuna na 19,7 milijuna maraka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.