INICIJATIVA U HNŽ I ŽZH "Roditelji, ne dopuštajte da djeca nose maske u školu, ako to ne želite"

Školska torba ruskak knjige udžbenici škola
Ilustracija hercegovina.info

Inicijativa roditelja "Zahtijevamo normalno školovanje za našu djecu" je grupa roditelja s područja HNŽ-a i ZHŽ-a okupljenih oko zajedničkog cilja, a to je povratak djece svih razreda u školske klupe uz normalno odvijanje nastave. Ova inicijativa već se ranije oglašavala, a zadnji zahtjev prema vlastima je bio taj kako neće dozvoliti da djeca postanu pokusni kunići, dok ovaj put traže nastavu bez zaštitnih maskica.

"Inicijativa roditelja koja zahtijeva normalno školovanje, pozdravlja odluke nadležnih o početku nove školske godine koja se u dobroj mjeri normalizira, gdje će sva djeca ponovno biti zajedno i školski  sat će opet trajati 45 minuta.

Ovom prilikom proglašavamo i pobjedu Inicijative roditelja u ovom dijelu naše borbe za normalno školovanje, budući da smo od početka ovih štetnih, nerazumnih i nelogičnih mjera raznim aktivnostima (ustavna tužba, peticija, medijski nastupi…) vršili pritisak na oštromjeraše, te podizali svijest roditeljima o nepravdi koja se čini njihovoj djeci i stvarali sustav organizirane i sustavne borbe za prava naše djece koja nam jamči Ustav i zakoni BiH. Zato imamo pravo na ovu moralnu satisfakciju gdje je i naša borba doprinijela da dođe do ovih pozitivnih pomaka glede početka nove školske godine.

Naša borba se nastavlja do potpune normalizacije školske nastave u svim segmentima. Naša daljnja aktivnost bit će fokusirana na preostale nerazumne i štetne mjere, prvenstveno na  obvezu nošenja maske djece prilikom ulaska u škole i ponižavajućeg mjerenja temperature koje spada u sferu nadriliječništva (što je kazneno djelo…) koje stvara psihozu nesigurnosti i strah kod djece.

Pozivamo sve roditelje u BiH da njihova djeca ne nose maske u školu ako to ne žele i da podnesu kaznene prijave pred sudovima BiH, protiv svih onih koji bi ih zbog te njihove odluke (koja se temelji na Ustavu i zakonima BiH) pokušali diskriminirati.
Naš pravni tim pružat će stručnu i savjetodavnu pomoć po ovom pitanju svim roditeljima koji to od nas zatraže.

A Vi, dragi naši roditelji, koji ste s pravom zabrinuti za svoju djecu, i koji ste u dobroj mjeri izgubili povjerenje u sve one društvene autoritete, koji su plaćeni da savjesno rade svoj posao i štite nas i našu djecu od svega onog što može štetno utjecati na njihov odgojno-obrazovni razvoj – ne gubite nadu u pozitivni ishod ove borbe za našu djecu.
Nažalost i sramotu, upravo oni koji ih trebaju zaštititi bespogovorno izvršavaju protuzakonite naredbe svojih  nadređenih na štetu naše djece u nadi da će sačuvati svoje radno mjesto, umjesto da odbiju provoditi protuzakonite djelatnosti i ropski mentalitet te stanu u obranu važećih zakona BiH, zdravog razuma i naše djece.

Želimo vas ohrabriti i utješiti obećanjem da će Inicijativa roditelja i dalje nastaviti borbu do potpune normalizacije nastave, a posebno ćemo pratiti aktualnu situaciju marketinških medijskih priprema terena oko eventualnog cijepljenja djece eksperimentalnim, informacijskim i genskim mRNA pripravkom…
Ukoliko se usude pokušati staviti svoje ruke na našu djecu raznim ucjenama i prisilama, uslijediti će adekvatan odgovor koji će, budite uvjereni u to,  ZAŠTITITI NAŠU DJECU OD ONIH  KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO", navodi Inicijativa roditelja.