INFLUENCERICA TRAŽI SUBVENCIJU ZA STAN Na mrežama se hvali automobilom i nekretninama u Turskoj, u BiH glumi siromaštvo

Bojnakova
youtube

Povjerenstvo za provođenje javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih Ministarstva komunalnog gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Županije Sarajevo utvrdila je nacrt liste reda prvenstva kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Od ukupno zaprimljene 1.304 prijave, 1.141 aplikant ispunjava uvjete javnog poziva. Na spisku se našlo i ime Naide Pehilj Bocnak, poznatije kao Bojnakova, influencerice iz Sarajeva koju prati preko 200.000 osoba.

Redakciji portala Crna Hronika su se javili ogorčene Sarajlije sa pritužbama jer se poznata influencerica prijavila za subvenciju.

Kako kažu, neki od njih su jedva dobili kredit kako bi kupili prvu nekretninu, a za Bojnakovu tvrde da je “puna kao brod”.

“Za poklon od supruga je dobila Range Rover, konstantno snima kako kupuje skupe krpice, prodaje nekretnine po Alanji u Turskoj, a ja sam jedva dobila kredit kako bih kupila stan”, govori Sarajka za CH.

Na listi su se našla imena samo onih koji ispunjavaju uvjete, ali još uvijek ni Bojnakova, a ni nitko drugi nije dobio novac te je moguće uložiti prigovor ministru komunalnog gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Županije Sarajevo u roku od sedam dana računajući od danas.

Bojnakova

Uvjeti koje kandidat mora ispuniti za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih jesu da je starosne dobi od 18 godina do manje od navršenih 38 godina, da je državljanin BiH, da ima prebivalište na području Županije Sarajevo, da vam prodavač stana ili kuće nije roditelj, brat ili sestra…

Zanimljivo, jedan od uvjeta je i da vam bračni ili vanbračni partner nemaju na drugi način riješeno stambeno pitanje.

Bojnakova je upravo prije pet mjeseci objavila video kako oprema svoj stan u Turskoj, ali i najavila kako kupuje stan u Sarajevu.

“Moji roditelji imaju jako veliku kuću i svi u nju možemo stati bez problema, samo na jednom katu imamo tri spavaće sobe i toalete, ali sve to moramo prilagoditi… Tako da smo odlučili kupiti stan, kao investiciju, ali i da imamo svoju privatnost…”, rekla je Bojnakova na snimku.

Na društvenim mrežama se predstavlja i kao vlasnica tvrtke za kupoprodaju nekretnina u turskom gradu Alanya.

Zanimljivo, u posljednoj objavi na Instagramu je zabranila komentare, a prije zabrane je odgovorila jednom svom pratitelju koji ju je prozvao.

“Ja mislio vi gradite zgrade po Turskoj, a u BiH za poticaj se aplicira i štela traži”, napisao joj je pratitelj, na šta mu je Bojnakova odgovorila “Što će mi štela kad sam rođena Sarajka ;)”.

Za kraj, Bojnakova ima pravo aplicirati kao svaka druga mlada osoba, osim ako prije novog stana nije imala vlastiti stan.