INDEXOVA AKCIJA Dosad za malenu Gabrijelu prikupljeno preko milijun kuna, poznato što će se uraditi s novcem

Gabrijela Krstić

Portal Index u akciji 'Budimo sad svi Gabrijelina obitelj' prikupio je dosad gotovo gotovo 1.150.000 kuna, ali to nije dovoljno.

"Znamo, neki će sad reći "ni moje dijete neće imati toliko". Možda, ali imat će vas. Idemo izgurati ovo do kraja kako spada i osigurati budućnost djevojčici kojoj su dva pijana tajkuna oduzela gotovo sve", pišu organizatori.

Uplatili ste gotovo 1.150.000 kuna

Za Gabrijelu ste uplatili 1.092.692,37 kuna i 7578,98 eura, odnosno ukupno oko 1.149.945 kuna. Najniža donacija je 1 kuna, a najviša 50.000 kuna. Više detalja o uplatama svaki dan se može vidjeti na stranicama Solidarne. To su dobre vijesti i hvala vam na svakoj donaciji.

1.150.000 kuna zvuči puno i dosad prikupljeni iznos svakako će Gabrijeli olakšati djetinjstvo, no to nije dosta. Gabrijela ima bake i djedove koji je vole, ali oni sami ne mogu biti jamstvo bezbrižnog odrastanja, kvalitetnog obrazovanja i samostalnog iskoraka u život nakon punoljetnosti.

Zato smo, u dogovoru s Gabrijelinim bakama i djedovima, zamislili ulaganje većeg dijela novca u investicijski fond kako bi mu u narednih 15 godina vrijednost rasla dovoljno da si Gabrijela tada uplati odličan studij po svojoj želji ili uloži novac u ono u što će željeti.

U tome joj neće moći pomoći roditelji, no možemo mi.

Oduzeto djetinjstvo

Gabrijela je trogodišnja djevojčica koja je ostala bez obitelji u teškoj nesreći koja se dogodila 24. rujna kod Mostara dok se s majkom, ocem i bratom u obiteljskom Renault Scenicu vraćala s izleta. Nesreću su izazvala dvojica lokalnih tajkuna, koji su se BMW-om i Mercedesom utrkivali na cesti.

Gabrijelini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici životno ugrožena. Srećom, liječnici su joj spasili život, a mi smo odlučili, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bismo joj nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Naša ljubav i briga za malenu Gabrijelu mogu joj osigurati budućnost i nadomjestiti barem dio roditeljske ljubavi i pažnje. Akciju smo tjednima pravno oblikovali kako bismo bili sigurni da će Gabrijela imati najbolju priliku i bez pomoći roditelja nakon punoljetnosti kvalitetno zakoračiti u samostalni život.

Kako možete pomoći Gabrijeli?

Akciju pokrećemo uz pomoć Zaklade Solidarna, koju smo odabrali zbog njezine pouzdanosti i besprijekorne povijesti u organiziranju humanitarnih akcija.

Gabrijeli možete pomoći direktnom donacijom na račun Zaklade Solidarna (Fond Desa i Jerko Baković) na sljedeće načine:

IBAN: HR6324020061500078383
Poziv na broj: 11-2022
Model (ako je potreban): 00
Opis plaćanja obavezno: Donacija za Gabrijelu
SWIFT (za uplate iz inozemstva): ESBCHR22