INCIDENT U ŠKOLI Učenik sam sebe ozlijedio, policija mu oduzela skalpel

osnovna škola Šip
OŠ Šip

Nakon vijesti u medijima o događaju koji se dogodio u četvrtak, 22. veljače 2024. godine u prostorijama Osnovne škole Šip u Sarajevu, priopćenje je danas objavila uprava škole. Naime, prema prvim informacijama, dječak šestog razreda u školu je donio skalpel i navodno prijetio i drugim učenicima.

"Povodom nemilog događaja koji se, nažalost, dogodio u četvrtak, 22. veljače 2024. godine u prostorijama naše škole, ovim putem želimo obavijestiti roditelje i javnost da je škola odmah po saznanju što se dogodilo postupila u skladu s važećim pravilnicima i Zakonom'', priopćeno je iz navedene škole.

'Nije prijetio drugima'

''Naime, točno je da je navedeni učenik u školu donio skalpel, ali ne s namjerom da bilo koga ozlijedi. U prostoriji gdje se dogodio ovaj događaj, nije bilo nikakvog naguravanja među učenicima, dječak ranije nije pravio probleme, niti je prijetio drugim učenicima, kako pojedini mediji tvrde. Nažalost, učenik je samog sebe ozlijedio, a kako su nam potvrdili roditelji, nakon ukazane liječničke pomoći, radi se o lakšim tjelesnim ozljedama'', navedeno je u priopćenju.

''Odmah nakon ovog događaja, s roditeljima učenika 6. razreda održan je hitan roditeljski sastanak na kojem je prisustvovala Uprava škole, Stručna pedagoška služba i policija. Unutar naše ustanove sve procedure provode se u skladu s važećom legislativom i u tom smislu interes učenika nam je na prvom mjestu. Kako se u konkretnom slučaju radi o mlađem maloljetniku, molimo da se podaci ne iznose javno od strane onih koji nisu nadležni za davanje informacija o istom. Zaposlenici i Uprava OŠ 'Šip' iskreno žali zbog ovog incidenta te su svi maksimalno angažirani kako se ovakvi ili slični događaji ne bi događali u našoj školi. Ozlijeđenom učeniku želimo brz i uspješan oporavak", priopćili su iz Osnovne škole Šip.

'Samoozlijedio se u svlačionici'

O nemilom događaju oglasio se i MUP Sarajevske županije.

"Dana 22. 2. 2024. godine, oko 13:15 sati, policijski službenici PU Centar su upućeni u OŠ 'Šip' na poziv osoblja ove škole. U prostoru svlačionice, jedno dijete se samoozlijedilo skalpelom. U pratnji roditelja djetetu je ukazana pomoć, te je roditelj policijskim službenicima priopćio kako je dijete zadobilo lakšu tjelesnu ozljedu. Policijski službenici su skalpel oduzeli, a od roditelja djeteta koje je sebi nanijelo ozljedu, kao i od roditelja djece koja su bila prisutna u svlačionici, uzete su izjave u svojstvu svjedoka'', priopćeno je iz MUP-a ŽS.