INCIDENT NA GRANICI BiH I HRVATSKE Hrvatski specijalci prijavili pucnjavu iz smjera skupine migranata

Granična policija
Slobodna Dalmacija

Specijalci koji dežuraju na granici s BiH na području Karlovačke županije prijavili su svojim nadležnima da je iz smjera skupine migranata došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, piše Dnevnik.hr

"Jučer, 20. rujna oko 15:40 policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritorij Republike Hrvatske.

Nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen

Odmah nakon događaja uspostavljena je mješovita ophodnja na strani Bosne i Hercegovine kako bi patrolirala na tom području od 19 do 7 sati te u tom vremenu nisu evidentirani nezakoniti migranti na području Koranskog Luga.

To nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom na to da se radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

No u posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice jer zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima.

Samo u osam mjeseci ove godine Policijska uprava karlovačka kazneno je prijavila 284 krijumčara migrantima.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Također, o ovome je obaviještena i policija BiH te prema prvim informacijama nemaju saznanja o takvom događaju", izvijestila je PU karlovačka.