INCIDENT ISPRED ZGRADE Medicinski djelatnik jajima gađao zgradu Vlade HNŽ

Jaja HNŽ
Klix

U centru Mostara se dogodio incident kad je predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic Amer Kerić u znak prosvjeda zbog kašnjenja plaća u konjičkom zdravstvu jajima gađao zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Zbog neobičnog incidenta intervenirala je policija i izdala mu prekršajni nalog.

Kerić je za Klix rekao da je za danas pokušao dogovoriti sastanak s predstavnicima vlasti o rješavanju problema s isplatom plaća radnicima konjičkog zdravstva, ali bez uspjeha.

Tvrdi da plaće nisu dobili ni za siječanj i da im već tri kasne, a da bi stvar bila gora, po njegovim saznanjima, neće primiti ni do Bajrama, zbog čega su svi zaposleni u očaju i strahu za opstanak ustanove.

Jaja HNŽ

"Iscrpili smo sve sindikalne metode i ne znam što da više radimo da netko ozbiljno shvati situaciju", rekao je Kerić za Klix.ba.

Kako je kazao već je slao dopise svim nadležnim, ali nije bilo nikakve reakcije što je izazvalo nove frustracije među radnicima.

Pretpostavlja se da je ovo potez očaja u cilju skretanja pažnje na probleme zdravstvenih radnika u Konjicu.

Podsjetimo da su zbog kašnjenja plaća i nezadovoljstva rukovodstvom zaposlenici Doma zdravlja Konjic 14. studenog prošle godine pokrenuli generalni štrajk i prosvjedovali sve do 6. veljače ove godine, kad su štrajk obustavili jer su dobili novog direktora i obećanje rješavanja problema.

Zaposlenici su tada smatrali kako je agoniju okončao Grad Konjic koji je i osnivač tako što je 2. veljače sazvao kolegij Gradskog vijeće, gdje je donesena odluka o razrješenju dužnosti dotadašnje direktorice Jasminke Brkan i za vršitelja dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan dr. Džemal Hajduk.

On je odmah 3. veljače pozvao na stanaka štrajkački odbor i njegov ekspoze im se jako svidio, te kako su tada kazali pokazao im da će razumjeti probleme i boriti se za poboljšanje stanja. Sporazum o prekidu štrajka potpisali su 6. veljače i odmah se stavili u puni radni kapacitet.

Nakon tromjesečne agonije, bio je optimizmom ispunjen zbor zaposlenika u Domu zdravlja Konjic, ali kako je sve ostalo samo na obećanjima, a radnici nastavili raditi bez svojih plaća.