IMENOVANJA, RAZRJEŠENJA I PREMJEŠTAJI Novi raspored dijecezanskih svećenika u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji

IMENOVANJA, RAZRJEŠENJA I PREMJEŠTAJI Novi raspored dijecezanskih svećenika u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji
Biskupija Mostar

U Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji, odlukom biskupa i apostolskoga upravitelja mons. Petra Palića došlo je do imenovanja, razrješenja i premještaja dijecezanskih svećenika koja prenosimo u cijelosti.

-Don Ante Đerek razriješen je službe župnika Župe sv. Stjepana Prvomučenika u Gabeli i umirovljen.

-Mons. Ivan Vukšić razriješen je dušobrižničke službe u Hrvatskoj župi Presvetoga Trojstva u Oakvilleu (Canada) i umirovljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Don Jozo Blažević razriješen je službe župnika u Župi sv. Josipa u Vinjanima i službe upravitelja Župe Gospe od Zdravlja u Zagorju te imenovan župnikom Župe sv. Stjepana Prvomučenika u Gabeli.

-Don Božo Goluža razriješen je službe ravnatelja izdavačke kuće i mjesečnika „Crkva na kamenu“ i imenovan župnikom Župe Presvetoga Trojstva u Buhovu.

-Don Nedjeljko Krešić razriješen je službe župnika Župe Uznesenja BDM u Gracu te imenovan župnikom Župe sv. Josipa u Vinjanima i upraviteljem Župe Gospe od Zdravlja u Zagorju.

-Don Antun Pavlović razriješen je službe župnika Župe Bezgrješnog začeća BDM u Hrasnu i rektora Svetišta Kraljice mira i imenovan župnikom Župe Uznesenja BDM u Gracu (Neum).

-Don Damir Pažin razriješen je upravitelja Župe Presvetoga Trojstva u Buhovu i imenovan župnikom Župe sv. Tome, ap. u Mostaru.

-Don Krešo Puljić razriješen je službe župnika Župe sv. Tome, ap. u Mostaru i imenovan župnikom Župe Uznesenja BDM u Dračevu.

-Don Vinko Raguž razriješen je službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Dračevu i imenovan župnikom Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Hrasnu i upraviteljem Svetišta Kraljice mira u Hrasnu.

-Don Marko Šutalo razriješen je službe ravnatelja Svećeničkog doma u Mostaru.

-Don Ante Jukić, razriješen je službe osobnog biskupova tajnika i imenovan bolničkim kapelanom u Mostaru te ravnateljem Svećeničkog doma u Mostaru. Pastoralno nastavlja skrbiti za Župu Crnač.

-Don Ivan Aničić razriješen je službe župnoga vikara u Župama sv. Marka i sv. Luke u Mostaru (Cim – Ilići) i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Ivana, ap. i ev. u Mostaru (Centar-Zalik).

-Don Antonio Krešić razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Ivana, ap. i ev. u Mostaru (Centar-Zalik) i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Mateja, ap. i ev. u Mostaru.

-Don Vinko Nenadić razrješuje se službe župnoga vikara u Župi sv. Mateja, ap. i ev. u Mostaru i stavlja se na raspolaganje Hrvatskoj inozemnoj pastvi za službu župnoga vikara u Hrvatskoj župi Presvetoga Trojstva u Oakvilleu (Canada).

-Don Ante Pavlović imenuje se duhovnim pomoćnikom u Župama sv. Marka i sv. Luke u Mostaru (Cim – Ilići).

-Don Nikša Pavlović, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Gradini.

-Don Tomislav Rajič razriješen je službe župnoga vikara u Župi Presvetoga Trojstva Blagaj – Buna i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Josipa Radnika u Domanovićima.

-Don Radoslav Zovko razriješen je službe bolničkoga kapelana u Mostaru i imenovan duhovnim pomoćnikom u Župi sv. Franje Asiškoga u Čapljini.

-Don Ivan Turudić imenovan je ravnateljem izdavačke kuće „Crkva na kamenu“ i glavnim urednikom mjesečnika „Crkva na kamenu“.

-Don Nikola Menalo, generalni vikar, imenovan je pravnim zastupnikom i odgovornom osobom za biskupijsku kuću na adresi N. Š. Zrinjskog br. 7 u Mostaru.