Imamo novog rektora, liči na starog, a potpuno je apolitičan

Imamo novog rektora, liči na starog, a potpuno je apolitičan
hercegovina.info

Senat Sveučilišta u Mostaru, jučer je izabrao prof. dr. Zorana Tomića, redovitog profesora, za rektora Sveučilišta u Mostaru na novi četverogodišnji mandat. Nakon izbora dekana u ožujku mjesecu na Sveučilištu u Mostaru završeno je izborno razdoblje i tako će novi Senat Sveučilišta od 1. listopada 2021. biti znatno izmijenjen. 

Osim na stranici SUM-a nikome nije jasno gdje je još i je li natječaj za rektora uopće bio objavljen, komentiraju nam neki profesori. Inače, kada je Tomić prvi puta izabiran natječaj je bio objavljen i na stranicama Službe za zapošljavanje, što ovaj put nije bio slučaj.

Novi-stari rektor potpuno je apolitičan, ne može ga se dovesti u povezanost ni s jednom strankom, a u ime akadamske zajednice progovara o svim segmentima i problematici društva. Voli nova računala, pa svake godine nabavlja, premda se neki profesori kunu da rade na računalima koja su starija od njih. Novi rektor ima i viziju, naravno iznio ju je za SUM TV. Novi rektor poznat je i po uklanjanju politike iz studentskih redova, budući da je i sam apolitičan i stranački nepovezan, te kao takav ponovno i izabran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izboru dosadašnjeg rektora Tomića na novi mandat prethodilo je izlaganje programa koji je nazvan „Vizija Sveučilišta“. „Potrebna nam je nova vizija, vizija koja uključuje novo dimenzioniranje uloge sveučilišta u društvu“, istaknuo je rektor Tomić naglašavajući kako se puno toga izmijenilo u društvu pa tako i u visokom obrazovanju.