Imam Selvedin Beganović ponovno napadnut nožem

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em
Imam Beganović zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu ramena, nakon čega je nepoznati napadač pobjegao. Incident se dogodio oko 12,30 sati dok se nedaleko džamije pripremao za vjerski obred, navodi Avaz.

Imama su u posljednja tri mjeseca nepoznati napadači pokušali ubiti, a jednom prigodom je zadobio i ubodnu ranu u predjelu vrata. Policija nije pronašla napadače a Beganović ih je opisao kao sljedbenike radikalnog islamista - selefiste.

Beganović je imam je u mjestu Trnovima nedaleko Velike Kladuše, a javnosti je postao poznat nakon što je uputio otvoreno pismo Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, u kojem je kritizirao praksu vrbovanja i slanja bošnjačkih mladića iz BiH na sirijsko i iračko ratište kako bi se priključili Islamskoj državi.

Nakon što je Bosnić uhićen u rujnu prošle godine započeli su verbalne, a zatim i fizičke prijetnje i napadi na Beganovića i njegovu obitelj.

Bosniću je nedavno započeo sudski postupak pred Sudom Bosne i Hercegovine po optužnici koja ga tereti za poticanje na terorizam i za novačenje mladića iz te zemlje za borbu na strani IS-a.

S njegovim uhićenjem i procesuiranjem međutim nije zaustavljen odlazak Bošnjaka na ratišta u Siriji i Iraku. Prošloga tjedna u BiH je uhićeno šest osoba koje su se spremale otići na ratište i priključiti se Islamskoj državi što je u BiH kazneno djelo.