Imam Selvedin Beganović ponovno napadnut nožem

  Imam Selvedin Beganović ponovno napadnut nožem
Imam Beganović zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu ramena, nakon čega je nepoznati napadač pobjegao. Incident se dogodio oko 12,30 sati dok se nedaleko džamije pripremao za vjerski obred, navodi Avaz.

Imama su u posljednja tri mjeseca nepoznati napadači pokušali ubiti, a jednom prigodom je zadobio i ubodnu ranu u predjelu vrata. Policija nije pronašla napadače a Beganović ih je opisao kao sljedbenike radikalnog islamista - selefiste.

Beganović je imam je u mjestu Trnovima nedaleko Velike Kladuše, a javnosti je postao poznat nakon što je uputio otvoreno pismo Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, u kojem je kritizirao praksu vrbovanja i slanja bošnjačkih mladića iz BiH na sirijsko i iračko ratište kako bi se priključili Islamskoj državi.

Nakon što je Bosnić uhićen u rujnu prošle godine započeli su verbalne, a zatim i fizičke prijetnje i napadi na Beganovića i njegovu obitelj.

Bosniću je nedavno započeo sudski postupak pred Sudom Bosne i Hercegovine po optužnici koja ga tereti za poticanje na terorizam i za novačenje mladića iz te zemlje za borbu na strani IS-a.

S njegovim uhićenjem i procesuiranjem međutim nije zaustavljen odlazak Bošnjaka na ratišta u Siriji i Iraku. Prošloga tjedna u BiH je uhićeno šest osoba koje su se spremale otići na ratište i priključiti se Islamskoj državi što je u BiH kazneno djelo.