IDU U VOJKOVIĆE Određen pritvor Debevecu i Mehmedagiću

Debevec i Osmica idu u pritvor
Faktor

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhićenima Ranku Debevecu i Osmanu Mehemdagiću Osmici, saznaje Avaz.

Oni će biti upućeni na izdržavanje pritvora u Vojkoviće. Osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja i ilegalno prisluškivanje, a ročište im je održano sinoć.

Na tom ročištu tužiteljica Bojana Jolović iznijela je mnoge šokantne informacije o tome kako se Debevec ponašao prilikom uhiénja. Naime, Jolović je kazala da je Debevec prilikom uhiénja pružao otpor, kako je rekla ne fizički, nego s pozicije sile i moći.

"Rekao je policajcu SIPA-e "ja ću se iz ovoga izvući a ti vidi što ćeš", rekla je tužiteljica.

Tužiteljica Jolović je obrazlažući prijedlog za određivanje pritvora, kazala da je postojao je dogovor osumnjičenih za činjenje kaznenih djela.

Suočila sam se s puno opstrukcija u posljednjih 15 dana, ali i prethodnih nekoliko mjeseci. Tužiteljstvo BiH je vršilo provjere dojava i navoda o radu OSA-e dok je na čelu bio Osman Mehmedagić Osmica. Podaci do kojih smo došli je da je tijekom 2020. godine uništen određen broj spisa. Od suda sam zatražila jesu li postojali nalozi za provođenje posebnih istražnih radnji. Radi se o većem broju naloga", kazala je tužiteljica.