IDITE U KONJIC ILI PROZOR Zbog godišnjeg MIO ne radi 15 dana, zalijepili obavijest na vrata

Jablanica MIO
Klix

Zbog godišnjeg odmora djelatnika u državnim ustanovama, koji ovo pravo koriste kako god to žele, građani Jablanice su u narednih 15 dana onemogućeni su preuzeti bilo kakav dokument ili potvrdu u FMIO.

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje u područnom uredu Jablanica stavio je obavijest na vratima kako narednih 15 dana nikoga neće biti u prostorijama zbog godišnjeg odmora. Preko zalijepljene poruke na vratima, poručili su svim građanima, ukoliko trebaju usluge ovog Zavoda da isti potraže u Konjicu i Prozoru.

To je mnogim građanima Jablanice prouzročilo probleme, zbog čega se položila jedna čitateljica Klixa koja je šokirana činjenicom da ju je pri odlasku po potrebnu potvrdu u navedenoj instituciji, na vratima dočekala šokantna obavijest o godišnjem odmoru.

"Ovo je van svake pameti, da svi zaposlenici jedne državne ustanove odu kolektivno na godišnji i još nas kulturno šalju u drugi grad", kaže ogorčena Jablaničanka odnosom institucija prema građanima.

Iz Federalnog zavoda MIO ističu kako oni uopće nisu upoznati s ovim slučajem, te da je i njima nepojmljivo da 15 dana nema nikoga u prostorijama institucije.

Naglašeno je da ovo nije praksa, te da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se problem u Jablanici riješio i sankcioniralo ovakvo ponašanje.

Naknadno se doznaje da u područnom uredu u Jablanici radi samo jedna osoba, ali bez obzira na to apsolutno je nerealno da iz bilo kojeg razloga jedna državna institucija na 15 dana zatvori vrata za građane zbog kojih zapravo i postoji.