Ide li najpoznatiji demograf u bh. Hrvata do Strasbourga

Božo Ljubić, demografska obnova, josip merdžo, Frano Ljubić
Hercegovina.info

Najpoznatiji demograf u bh. Hrvata Božo Ljubić, uskoro će, osim po hrvatski podmladak i po hrvatsku europsku pravdu. Čvrsto smo uvjereni da će drugo biti uspješno kao i prvo. 

Naime, Josip Merdžo, generalni tajnik Hrvatskog narodnog sabora BiH, iznio je sinoć u Dnevniku nacionalne televizije za marku prijedlog da se Božo Ljubić obrati Europskom sudu za ljudska prava sa žalbom da presuda Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić nije provedena.

"Razmišljalo se o tome da se hrvatska strana, odnosno neko, npr. gospodin Ljubić, obrati Europskom sudu za ljudska prava sa žalbom da presuda Ustavnog suda BiH (predmet Ljubić) nije provedena", rekao je Merdžo, na što je voditelj Dnevnika Tihomir Šutalo napomenuo da je to slično kao u slučaju apelacije Irme Baralija vezano za izbore u Mostaru.

Upitan da li se može očekivati da će Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH, uistinu pokrenuti takvo što, Merdžo najavljuje razgovor o toj temi sljedećih dana.

"Nije isključeno da se to dogodi. Međutim, ako procesi u BiH krenu u smjeru gdje bi bilo izvjesno da će doći do implementacije odluke Ustavnog suda BiH, vjerojatno bi to bilo nepotrebno, Ali, govorim da je i ovo jedan od alata kojom bi se mogla pojačati aktivnost na realizaciji presude Ljubić, rekao je Merdžo.

Ono što hrvatska politika zadnjih dana ispaljuje su pucnji u prazno, koji se strastveno prate na pojedinim medijskim platformama. Nažalost, najmalobrojniji Hrvati nemaju beskopromisnu politiku bez oraha u džepovima koja bi ih povela u budućnost.