I TO JE BIH Policajci se zaglavili u liftu, pa im pobjegli dileri koje su trebali uhititi

I TO JE BIH Policajci se zaglavili u liftu, pa im pobjegli dileri koje su trebali uhititi
AFP

Nesvakidašnja situacija zabilježena je u Tuzli kada je jedna policijska akcija doživjela potpuni fijasko. Naime, grupa pripadnika specijalne policije, koja je imala zadatak uhititi dvojicu dilera, zaglavila se u liftu stambene zgrade.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, grupa pripadnika Specijalne jedinice Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona krenula je na zadatak u sklopu kojeg su trebali uhititi dvije osobe osumnjičene za stavljanje droge u promet.

Osumnjičeni su se nalazili u jednom stanu na 13. katu stambene zgrade u Tuzli. Međutim, akcija je krenula po zlu jer su se četvorica policajaca zaglavila u liftu koji je prema svojoj konstrukciji bio namijenjen za dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori portala Klix.ba navode da su zaglavljeni policajci potom zatražili pomoć, a osumnjičeni dileri to su iskoristili kao priliku za bijeg, uz odbacivanje određene količine droge koju su imali kod sebe.

Nedugo nakon toga zaglavljeni policajci su nepovrijeđeni izvučeni iz lifta, a kao sudionici akcije koja je u potpunosti doživjela fijasko vratili su se u prostorije jedinice, bez dilera koji su i dalje na slobodi. Hoće li dobiti sankcije, za sada nije poznato, prenosi Klix.ba.