I Sarajlije se upisuju u knjigu žalosti Milana Bandića: „Izgubili smo velikog prijatelja!“

Milan Bandić
hercegovina.info

U online knjigu žalosti na stranicama Gradske uprave Zagreba upisuju se brojni Zagrepčani kojima je Milan Bandić pomogao. Međutim, upisuju se i državljani BiH – Sarajlije i Mostarci.

„Izgubili smo velikog prijatelja i čovjeka s velikim razumijevanjem za sve što prijateljstva umjetnika donose u vezi Zagreba i Sarajeva, pa i šire RH i BiH. Za Udrugu „Ja BiH.. bio je stvarni prijatelj i podrška, koliko su mu prilike dozvoljavale, za svih proteklih 10 godina. Počivao u miru dragi gradonačelniče. Iskrena sućut Gradskoj upravi i najbližim suradnicima, familiji i prijateljima. Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH...“, navodi Ismet iz Sarajeva.

I nije to jedini Sarajlija upisan u Bandićevu knjigu žalosti. „Bio si svima prijatelj. Pamtimo po dobroti i ljudskosti. Tvoje Sarajevo“, kaže Samir iz Sarajeva dok Aida iz Sarajeva kaže: „Bio si čovjek i razumio si patnje i probleme ljudi. Ostaješ zauvijek u našim srcima“.

„Preminuo je dobri 'hercegovački duh' Grada Zagreba. Milan Bandić je bio gradonačelnik Grada Zagreba kojega će čitav hrvatski narod jako dugo pamtiti. Zbogom dragi Milane! Nikada te ova hercegovačka gruda neće zaboraviti. Hrvati u Bosni i Hercegovini pamtiti će njegovo zalaganje za ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Milane, kao dijete hrvatskog branitelja HVO-a ovim putem zahvaljujem se tebi za sve što si činio za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj, posebno građanima Grada Zagreba. Počivaj u miru Božjem“, piše Josip iz Mostara, dok Mostarka Tereza dodaje „Dragi Bog neka ti bude nagrada za sve dobro koje si učinio bilo kome, a grijehe milostivo oprostio! Počivao u miru Božjem!