I NIJE ŠALA Isti dan istim studentima promocija u Mostaru i stručni ispit u Sarajevu

studentica

Polaganje stručnog ispita za medicinske sestre i tehničare u prostorijama federalnog Ministarstva zdravstva u Sarajevu zakazano je za prvi travanj, a isti je dan zakazana promocija studentima na zdravstvenom fakultetu u Mostaru.

“Zdravstveni fakultet Mostar ima promociju 1. travnja, a ovi u Sarajevu su isti dan odredili polaganje stručnog ispita u 4 sata popodne, isti taj dan je i promocija. Kako naši studenti mogu biti na promociji i zrakoplovom stići do Sarajeva na polaganje stručnog ispita”, pitaju nas ogorčeni roditelji.

Uistinu, na službenim stranicama Ministarstva zdravstva FBiH navodi se da će se stručni ispit za diplomirane medicinske sestre i tehničare održati prvi travnja s početkom u 16 sati.

Tko koga nije obavijestio i dužan je obavijestiti oko datuma koji se ovdje preklapaju nije jasno, no jasno je da će se ovaj dan tehnički teško odviti, ukoliko se nešto ne prolongira, ili promocija ili stručni ispit, ili se studenti ne kloniraju.

Roditelji su ovim povodom pozivali i nadležno ministarstvo u Sarajevu, gdje kažu da se stručni ispiti zakazuju svako mjesec dana, pa studenti mogu pristupiti idući put. Navode da s datumima promocije na pojedinim fakultetima nisu upoznati, a ispiti se zakazuju kada se može sastati stručno Povjerenstvo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.