I dalje traje borba protiv požara u istočnoj Hercegovini

Bileća požar
Srna

Ponovno je u srijedu popodne zbog jakog vjetra aktiviran požar iznad magistralne ceste Bileća-Trebinje, ali trenutno ne ugrožava naselja i imovinu, a rekao je Srni zapovjednik trebinjske Vatrogasne postrojbe Zdravko Kašiković.

Kašiković je naveo da se požar ponovno aktivirao u rejonu od Bilećkog jezera prema selu Žudojevići. Prema njegovim riječima, jak vjetar otežava gašenje vatre na nepristupačnom terenu u selima Mirilovići i Orah. Vatrogasci su na kraju uspjeli odbiti požar koji se bližio kućama u Mirilovićima.

Aktivirana je i požarna linija ispod manastira Dobrićevo, ali manastir nije ugrožen. Na terenu su svi vatrogasci i sva vatrogasna vozila, koji gase požare na području Bileće.

Situacija na požarištima u Bileći je stabilizirana, a helikopter 'Helikopterskog servisa Republike Srpske' nastavio je večeras gasiti požare na nepristupačnom terenu na području bilećke općine. Kašiković je izjavio Srni da će helikopter gasiti požare na nepristupačnom terenu oko Vlaške i Branog Dola na području općine Bileća.

On je, u ime bilećkih i trebinjskih vatrogasaca i građana, zahvalio za neizmjernu pomoć 'Helikopterskom servisu Republike Srpske' i pilotima i što su brzom intervencijom, za samo sat i pol vremena, došli iz Višegrada u Bileću da pomognu u gašenju požara.

"Tamo gdje helikopter gasi požar, vatrogasci nemaju nikakvu mogućnost da priđu", rekao je Kašiković i dodao da vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite kontroliraju ostatak požarne linije.

U bilećkoj Vatrogasnoj postrojbi Srni su rekli da su suzbili požar u selu Orah ispod manastira Dobrićevo, koji je u poslijepodnevnim satima ponovno bio aktivran, a manastir i kuće su sigurni.

Na terenu su, osim bilećkih i trebinjskih vatrogasaca, i policija, pripadnici Civilne zaštite, radnici 'Hidroelektrana na Trebišnjici', općine Bileća i građani koji pomažu u gašenju požara koji su posljednjih nekoliko dana zahvatili ovu lokalnu zajednicu.