HUMANITARNI TURNIR Svećenici iz BiH, Ukrajine i Hrvatske igrali za mir u Ukrajini, sudjelovala i ekipa Grada Vukovara

Svećenici Ukrajina

U petak, 27. listopada kada je papa Franjo odredio Dan molitve i posta za mir u svijetu, u sportskoj dvorani u Borovom naselju, u Vukovaru, organiziran je malonogometni turnir na kojemu su sudjelovale reprezentacije svećenika: BiH, Hrvatske i Ukrajine te momčad Grada Vukovara.

Turnir je organiziran u znak solidarnosti s Ukrajinom u kojoj još uvijek bjesni rat te kao svojevrsna podrška ukrajinskoj grkokatoličkoj zajednici u Republici Hrvatskoj, piše portal Nedjelja.ba.

Odigrane su ukupno četiri utakmice. Najprije su snage odmjerile reprezentacija svećenika Ukrajine i Grada Vukovara u kojoj su slavili domaćini nakon boljih izvođenja penala. U drugom susretu reprezentacija svećenika Hrvatske pobijedila je svećenike iz Bosne i Hercegovine s 1:0.

U utakmici za treće mjesto BiH je pobijedila Ukrajinu sa 7:2, dok je finalni susret završen pobjedom Hrvatske s 4:2 nad gradom Vukovarom.

Nakon turnira sudionici su nastavili zajedničko druženje uz obiteljski stol.

Za kraj vrijedi spomenuti kako su za BiH igrali: preč. Vladimir Pranjić, vlč. Josip Papak, fra Josip Tomas, fra Ivica Tomas, fra Nikola Pejčin, fra Ivan Stanić, vlč. Stjepan Didak, vlč. Ljubo Zadrić i vlč. Dražen Kustura.