HT Eronet izgubio 13.037,a BH Telecom 119.493 pretplatnika

razgovor, telefon, mostarke, mostarke, razgovor, telekom operateri, gubici, korisnici, mostarski vicevi, seks, telefon, SMS poruka, Hitno me nazovi, telekom, Tele2, telefon, prisluškivanje, BIH, prisluškivanje, sigurnosne mjere, telefoni, prisluškivanje, telefon, telefoni, krimolovci, droga, Sipa, Hrvatska, prijevara, policija
Gubitak povjerenja

Trend gubitka pretplatnika u „BH Telecomu", ali i u druga dva telekom operatera nastavljen je i u ovoj godini, što se direktno odražava na naplatu RTV takse, a o čemu su u kontekstu teške situacije u kojoj se nalaze javni emiteri nedavno Parlament BiH izvijestili njihovi direktori.

Tako je prema navedenom izvješću „M:tel" (u izvještaju naveden raniji naziv „Telecom RS", op. a) u periodu od 2009. do 2012. ostao bez 90.653 korisnika fiksne telefonije, od kojih je njih 39.156 uskratilo povjerenje ovoj firmi samo u prošloj godini.

Ugovore o uslugama fiksne telefonije s „HT Eronetom" (u izvješću naveden raniji naziv „HT Mostar", op. a) za četiri godine raskinulo je 13.037 pretplatnika, od kojih najviše njih i to 4.481 također u 2012.

Kako je vidljivo iz izvješća, prihodi od RTV takse u prvih devet mjeseci ove godine manji su čak za više od dva milijuna KM. Upravo najveći dio ovog novca izgubljen je kroz pretplatnike fiksne telefonije od kojih je na taj način ubirana taksa.

Pad prihoda

Ovi podaci poklapaju se i s analizama rađenim za prvo polugodište ove godine koje govore da su sva tri telekom operatera u BiH zabilježila pad prihoda.

Naime, pokazatelji do kojih je došao portal „indikator.ba" otkrivaju da je „BH Telecom" u prvih šest mjeseci ove godine imao oko 10 milijuna manje prihoda nego u istom polugodištu 2012., dok je za isti uporedni period „M:tel" zabilježio pad za oko 7,5 milijuna KM, a „HT Eronet" za 2,3 milijuna KM.