HSPF: Bilo kakva suradnja s SDP-om BiH je izdaja Hrvata

SDP BIH, HSPF

Zbog ovakve definicije onoga što bi socijaldemokracija trebala biti nedvojbeno je da se ona već duže vremena nalazi na stranputici te da ne zna i nije sposobna odgovoriti znakovima vremena. Upravo na priči o vraćanju izvornim načelima socijaldemokracije Davor Bernardić pobijedio je na unutarstranačkim izborima u SDP-u Hrvatske.

Što zapravo radi i čime je preokupiran Davor Bernardić? U Zagrebu se nedavno sastao s glavnim tajnikom SDP-a Bosne i Hercegovine. Na sastanku je bilo riječi o ponovnom uspostavljanju dublje suradnje između SDP-a Hrvatske i SDP-a Bosne i Hercegovine te je potpisan memorandum o suradnji dvaju Foruma mladih.
Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) smatra bilo kakvu suradnju SDP-a Hrvatske i SDP-a Bosne i Hercegovine izravnom izdajom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Ovim putem želimo podsjetiti Davora Bernardića, ako je zaboravio (a naravno da nije), na sva ona djelovanja SDP-a BiH preko kojih su Hrvati u BiH bili majorizirani, diskriminirani i sustavno ugrožavani. Prvi primjer je savez „Alijansa za promjene" (2000.) na čijem je čelu bio SDP BiH, a preko koje je zanemarena izborna volja Hrvata u BiH jer su u vlast ušle hrvatske stranke s minornom potporom. Nakon toga je dva puta uzastopno za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran „Hrvat" Željko Komšić (2006./2010.) kojega su izabrali bošnjački kvazi-socijaldemokrati. Najsvježiji primjer majoriziranja Hrvata od i preko SDP-a BiH je toliko puta opjevana „Platforma" gdje su na vlasti u Federaciji BiH od 2011. do konca 2014.g., uz SDP BiH bile hrvatske stranke s gotovo nikakvom potporom, a izborna volja Hrvata brutalno je zanemarena.

HSPF poziva Davora Bernardića i sve ostale istaknute članove SDP-a Hrvatske da preispitaju svoju odluku o uskoj suradnji sa SDP-om BiH jer Hrvati u BiH će uvijek smatrati i smatraju bilo kakvu suradnju sa SDP-om BiH izravnom izdajom hrvatskog naroda u BiH, a u konačnici i izdajom nacionalnih interesa Republike Hrvatske. SDP BiH, naime, nema nikakvih zajedničkih točaka s ciljem socijaldemokracije koji je opisan na početku teksta. To je kvazi-socijaldemokratska stranka - jer u Bosni i Hercegovini socijaldemokracije nema, koja za cilj, gospodine Bernardiću, ima unitarnu Bosnu i Hercegovinu bez ikakvih mehanizama zaštite interesa malobrojnijih konstitutivnih naroda.