HSP: Uprava Sveučilišta se odnarodila, ne znaju kako preživljava prosječna obitelj

proračun, Federacija BIH, studenti, Natječaj, stipendija, Grad Livno, Nikola Raguž, HSP BIH
hercegovina.info

HSP BiH danas je reagirala priopćenjem za javnost u kojem traži ukidanje online nastave na Sveučilištu u Mostaru.

"Posljednja dva dana javilo nam se mnoštvo studenata Sveučilišta u Mostaru koji su nas upoznali sa posljednjim događanjima na njihovom fakultetu. Hrvatska stranka prava BiH daje punu potporu studentima da ustraju u borbi za svoja prava. Smatramo prvenstveno bezobraznim i jako neodgovornim ponašanje uprave fakulteta u Mostaru, koja je tri dana prije početka održavanja nastave poslala obavijest studentima da od redovne nastave nema ništa te da će se ona održavati putem ONLINE platforme".

"Uprava Sveučilišta u Mostaru se zaista odnarodila i apsolutno veze nemaju kako danas preživljava jedna prosječna obitelj. Jer da znaju ne bi se sigurno ovako poigrali sa studentima, koji su već platili domove i iznajmili stanove, te naravno sa svojim obiteljima sigurno napravili mnoga odricanja da bi sebi mogli priuštiti normalan studij. HSP traži da se studentima omogući normalna nastava uz poštivanje epidemioloških mjera, te da se ovaj ONLINE model ukine, je zaista katastrofalan i ne daje apsolutno nikakve rezultate", istaknuli su.

Pozivali su upravu fakulteta da se ispriča studentima, te da im se smanji puni iznos školarine za ovaj vid nastave, koji je i bez pandemije preskup. Studenti u vašim rukama je moć!", zaključuje se u priopćenju HSP-a koje potpisuje predsjednik Nikola Raguž.