HSP Herceg-Bosne: Čestitka povodom 21. obljetnice Hrvatske Republike Herceg-Bosne

HSP Herceg-Bosne: Čestitka povodom 21. obljetnice Hrvatske Republike Herceg-Bosne

...a posebno, svim hrvatskim zastupnicima koji su izglasali HR H-B, hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih branitelja i hrvatskim uznicima, koji su najzaslužniji za njezinu uspostavu i obranu.
Hrvatska Republika Herceg-Bosna je izrasla iz domovinskog rata kao odgovor na velikosrpsku agresiju i građansku unitarnu Bosnu i Hercegovinu. Washington-ski i Dayton-ski sporazumi nisu izraz političke volje hrvatskog naroda u BiH i danas kada obilježavamo 21. obljetnicu utemeljenja HR H-B svakome na domaćoj i međunarodnoj političkoj sceni postaje jasno da je hrvatski narod u BiH bio na ispravnom putu i da je nužno potrebno obnoviti dogovor o uspostavi unije tri republike u BiH kao jedino moguće političko uređenje u BiH koje će garantirati opstojnost države i jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i osigurati sva građanska i manjinska prava u BiH.

Vrijeme Otomanskog carstva, Austrougarske monarhije, raznih jugoslavenskih kraljevina i komunističkih tvorevina, AVNOJ-a i ZAVNOBIH-a, Washington-skih i Dayton-skih sporazuma je prošlost za HSP Herceg-Bosne. Našu budućnost vidimo samo u volji hrvatskog naroda, a to je prema našem dubokom uvjerenju ponovna uspostava Hrvatske Republike Herceg-Bosne.


HSP Herceg-Bosne
Predsjednica Vesna Pinjuh