HRVATSKI MEDIJI Ovo jezero u Hercegovini je idealno za odmor

Jablaničko jezero
Screenshot/Youtube

"U Bosni i Hercegovini nalazi se mjesto Jablanica kroz koje protječe rijeka Neretva, a upravo tu se nalazi prekrasno Jablaničko jezero koje je zadnjih godina sve popularnije, posebno ako sudimo po društvenim mrežama. Zbog svog položaja ovo mjesto idealno je za odmor u prirodi", piše u svojim preporukama hrvatski Index.

Osim Jablaničkog jezera, u Jablanici se nalazi i Grabovičko jezero, a s oba jezera pruža se pogled na planine Čvrsnica i Prenj. Jablanica je idealna za sportski turizam poput planinarenja, vožnje splavovima ili kajacima na jezerima, ribolov i sl., ali može biti i odlična destinacija za one željne prirode, mira i tišine, prenosi Index.

Planinarenje, ribolov, vožnja kanuima…

“Mnogi na društvenim mrežama spominju upravo Jablanicu kao odličnu lokaciju za odmor i destinaciju koju vrijedi posjetiti u ljetnim mjesecima, ali i govore da je susjedna zemlja nezasluženo podcijenjena kada je u pitanju turizam”, navodi ovaj hrvatski medij.

Moguće je da ste i na TikToku ili Instagramu naišli na popularnu destinaciju za fotkanje koja se nalazi upravo u Jablanici, a radi se o ljuljački s koje se proteže pogled na jezero i okolnu prirodu.

“Odmor blizu jezera može biti dobra alternativa ljetnom odmoru na moru pa smo stoga potražili opcije smještaja u Jablanici”, naveli su, a više detalja pronađite na ovom linku.