HRVATSKA Suđenje četvorki zbog ubojstva profesora koji im je u noćni klub spremio policiju

Nino Čengić

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je započelo suđenje četvorki koja je optužena da je 29. svibnja ispred varaždinskog kluba Kulturana iz bezobzirne osvete ubila profesora engleskog jezika Ninu Čengića.

Prvooptuženi Ivor Vujasinović (30), drugooptužena Asja Gorski (25), njezin brat Ivan Gorski i Dominik Žnidarić Živka, svi redom su se izjasnili da nisu krivi, piše Slobodna Dalmacija.

Optužnica ih tereti da su 29. svibnja u 4.30 ujutro ispred kluba Kulturana zajednički i dogovorno, da mu se osvete, na smrt prebili profesora. Čengić im se zamjerio jer je u klub pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mjera. Policajci su se odazvali pozivu, kucali na vrata kluba, a kad im nitko nije otvorio otišli su bez intervencije.

Tri mladića i djevojka potom su izašli iz Kulturane i, prema optužnici, počeli rukama, nogama, palicom i lancem za remen bicikla mlatiti Čengića po glavi i tijelu, što je za njega bilo kobno.

Prema optužnici, prvi ga je udario i srušio na pod Ivor Vujasinović te ga počeo cipelariti, za njim su krenuli i ostali. Asja Gorski optužena je da je već prebijenom profesoru, koji je ležao na tlu, zadala šest udaraca lancem za bicikl. Od posljedica žestine udaraca Nino Čengić nekoliko je sati kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin, a gdje su ga prije toga operirali.

Branitelji okrivljenih ne negiraju da su njihovi branjenici mlatili Čengića, međutim, tvrde da njihovi udarci nisu bili smrtonosni. Kažu da je Nino Čengić, a na osnovu nalaza sudskog vještaka Majera, ranije te noći u prostorijama kluba pao s barske stolice i udario glavom o pod te zadobio ozljede od kojih je kasnije i preminuo.

- Kako to mogu reći? Pa njemu je smrskana glava iznutra - rekla nam je potresena majka Nine Čengića.

Profesor Čengić predavao je engleski u varaždinskoj srednjoj školi. Nitko od četvero optuženih nije bio zaposlen.

Obrana je, uz ostalo, zatražila rekonstrukciju događaja iz noći kad je Čengić preminuo od opsežnog krvarenja u glavi i traže meteorološke podatke o uvjetima vidljivosti te noći.

Nitko od optuženih nije se javio za riječ osim Dominika Žnidarića koji je ustvrdio da on na ovom suđenju nije trebao biti optuženik, nego svjedok.