Hrvatska škola pod hrvatskim krovom

...vjerojatno po naputku svojeg partijskog šefa Titinog klona Z. Lagumdzije i, iz te iste partije, člana Predsjednistva BiH, Sejde Bajramović Komšića, uputili su otvoreno protestno pismo premijeru Kastracije BiH Mustafi Mujezinoviću kojem su ove protestne note plaho mile i nadražuju mu mehko srce iz kojeg sigurno slijedi građansko-unitaristički sevdah:

CITAT: „Kao zastupnici u oba doma Parlamenta Federacije BiH i mladi ljudi, želimo Vas još jednom upozoriti na problem segregacije u obrazovanju, koji se najjasnije očituje kroz postojanje „Dvije škole pod jednim krovom“. Mi u SDP-u smatramo da je nedopustivo da se djeca razdvajaju po bilo kojoj osnovi, a posebno po nacionalnoj, te zbog toga najoštrije osuđujemo sve ovakve pojave i tražimo od Vas da se pridružite svima nama koji smo opredjeljeni da se borimo za iskorjenjivanje ove pojave.“ kažu ova dva  jahača sarajevske unitarističke apokalipse.

Simptomatično je kako ovakvi unitaristički prijedlozi i zahtjevi uvijek dolaze od strane SDP-a, bošnjačkih politčikih stranaka kao i od Islamske Zajednice. U ovoj nečasnoj i pogubnoj raboti zdušno sudjeluje i od pojedinih daidža blagoslovljena međunarodna politička elita i to najčešće preko OHR-a u Sarajevu. Svi nabrojani unitaristički akteri nikako ne žele odustati od topionice naroda u kojoj bi od Hrvata, Srba i muslimana-Bošnjaka, trebao nastatati jedan novoizmišljen narod odnosno tzv. Bosanac. Zato  što je isto kao Posavina i Hercegovina sinonim za Hrvate, nju se zatire jer  po unitaristima i u Hercegovini žive tek tzv. Bosanci katolici a ne Hercegovci. Pogotovu ne Hercegovci Hrvati.

Iako sama EU funkcionira isključivo na dogovoru i poštivanju autohotnih razlika među mnogobrojnim narodima unutar nje, neki političari iz EU-a žele u Bosni i Hercegovini nametnuti vladavinu brojnijih nad manje brojnijim zbog čega je ovaj  prostor konstantno nestabilan.

Iako političari MZ (međunarodne zajednice) neće ostati živjeti u BiH niti će u njoj školovati svoju djecu, upravo oni, kako sadašnji tako i svi bivši GUBErnatori u BiH,  naređuju pomoću nametnutih i apsurdnih dekreta koji su u stvari gole ucjene, sankcije i prijetnja silom! Zakoni koji se u BiH nameću, demokratskim putem nikada ne bi mogli proći u zemljama iz kojih dolaze ti isti GUBErnatori ili Visoki predstavnici koji, i ako često s visinom tek od metar i žilet, ipak su previsoki za ovakvu nakaradnu BiH. U isto vrijeme međunarodnoj zajednici ne pada na pamet u višenacionalnoj BelgijiŠkotskoj i Irskoj staviti katolike i portestante u jednu školu pod isti krovom.?! Ali očito, ono što je Škotskoj, Irskoj i Belgiji kao prijestonici EU-a dozvoljeno i što se smatra   naprednim i demokratskim to isto nije dozvoljeno i primitivno je za multikonfesionalnu i visenacionalnu BiH, koju MZ siluje bezbrojnim dekretima?! Sadržaj apsurdnih, jednostranih i naređivačkih dekreta u jednoj višenacionalnoj i  multikonfesionalnoj državi kao što je BiH,  dokazuje kako autori istih često imaju  inteligenciju čiji IQ ne prelazi niti vrijednost sobne temperature.

Kod ovakvih poštenje pogine čim otvore usta. Apsolutno sve što je do sada u BiH usvojeno, usvojeno je uz suglasnost i usuglašenost muslimana-Bošnjaka i naredbodavne MZ. I to usprkos legitinmnog i kontinuiranog protivljenja Hrvata i (ili) Srba (?!) da bi koji mjesec ili godinu kasnije taj isti zakon rušili upravo ti isti „usuglašeni“, sto je apsurd i institucionalno kao i izvaninstitucionalno nasilje bez primjera u demokratskim društvima. Sva sila ovih „visokih“ predstavnika, konzula, savjetnika i dr. mejunarodnih i domaćih parazita, svoju glupost naplaćuju sramotno visokim novčanim iznosima što je moguće jedino u državi perverzno bolesnih apsurda kakva je i sama BiH. U svijetu nema mnogo tako paraplegičnih država kao što je BiH, zato se međunarodnjaci "ubiše" od ljubavi prema ovako bolesnom pacijentu koji na bolesničkoj postelji samo što nije dušu ispustio! ukinuti odvojene flamanske i valonske škole ili u višekonfesionalnoj

U većinskim muslimansko-bošnjačkim mjestima postoji samo “Jedna škola pod jednim krovom“ u kojima i Hrvata moraju učiti samo ono što je rahatluk za muslimansko-bošnjačku dušu. Isto to važi i u Republici Srpskoj i to kako za hrvatsku djecu tako i za muslimansko-bošnjačku. Za unitariste i OHR to je demokracija i ravnopravnost?!

Međutim. U mjestima sa većinskim Hrvatima postoje “Dvije škole pod jednim krovom”. Utemeljene su po demokratskom načelu gdje svatko ravnopravno uči na svojem jeziku i po vlastitim nastavnom programu. Znači bez nametanja vlastite istine i svojeg jezika. I gle čuda, upravo takvo demokratsko uvažavanje različitosti i autohotnosti,  po unitaristima i OHR-u, to je hrvatsko nasilje i nedemokratski čin?!

Možemo zamisliti svu sreću nekog Hrvata roditelja kada mu iz škole s muslimansko-bošnjačkim krovom, njegovo dijete donese peticu iz povijesti jer je perfektno naučilo sve o ustaško agresorskoj ulozi HVO-a u BiH ratu?! Takav uspjeh sigurno ne bi mogao proći bez  slavljeničkog odojka. Ili kada od nekog Srbina ponos i dika od nesljednice ili nasljednika, takođe donese peticu jer je bez zamuckivanja sve znalo o genocidnim Srbima.

Naravno, u takvoj školi jedino bi muslimansko-bošnjačka djeca govorila ispravnim tzv. bosanskim odnosno bućkuriš jezikom i jedina bi imala roditelje koji su pravi BeHa domoljubi a ne agresori. Isto kao što u školama s krovom Republike Srpske, Srbi su junaci a Hrvata uopce i nema. A kada neki narod ne postoji onda takvom entitetu ne trebaju “Dvije škole pod jednim krovom”. A kakav bi tek “kukulek” bio kada škole pod hrvatskim krovom ne bi dozvolile muslimansko-bošnjački nastavni program i kada bi dijete nekog Alije donijelo peticu jer je napamet naučilo sve muslimansko-bošnjačke ratne zločine počinjene nad Hrvatima a koji ni nakon 15 godina od svršetka rata još nisu sudski procesuirani i vjerojatno nikada neće ni biti. Alija sigurno ne bi sjedio skrštenih ruku nego bi za razliku od iste muslimansko-bošnjačke, ovakva jedna škola pod hrvatskim krovom bila označeno kao ustaško nasilje nad muslimansko-bošnjačkom nejači?!  U tom slučaju  MZ bi se digla i na stražnje noge kako bi zaštitila “žrtvu”!

Trebalo bi se držati onog Einsteinovog  načela: “Neka sve bude koliko god je jednostavno moguće, ali ne jednostavnije”.

Moguću Einsteinovu jednostavnost  nalazimo tek ako sva tri naroda imaju svoju školu na svojem jeziku i sa svojim nastavnim programom. Ali ne smije se desti da upravo takva moguća jednostavnost bude uništena još jednostavnijim sarajevskim unitarističkim nasiljem.

Crovata/posavski-obzor.info