HRVATSKA I BIH Ubojici iz Splita zna se i broj cipela, o muškarcu koji je izboo Mostarku ništa

Konjic, razbojništvo, prijetnja nožem, market, nož, nasilje, ozljede, prozor/rama, bet live, kladionica, Mostar, pljačka, ubojstva, Mostar, Split, vijesti, MUP HNŽ, Mostar, lupriv, ljekarna, pljačka, Mostar, zalik, MUP HNŽ, Hercegovina, pljačka, karlovac, otac, sin, Mostar, susjedi, nož, napad nožem

Dok se u Hrvatskoj mediji detaljno bave napadom na djelatnicu trgovine, koju je usmrtio bivši suprug, u mjeri da se već uvelike znaju i detalji iz šire obitelji počinitelja, a objavljene su i njegove fotografije i puno ime i prezime i godište, isti slučaj u Hercegovini prolazi s inicijalima.

Ubojica 44-godišnje žene koja je u utorak nešto prije 15 sati ubijena u trgovini "Lidla" na Poljičkoj cesti je, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija iz pouzdanih izvora bliskih istrazi, 54-godišnji Željko Đekić, zvani Lika.

On je, po dosadašnjim informacijama, nožem napao i više puta ubo svoju deset godina mlađu bivšu partnericu, s kojom je bio u brakorazvodnoj parnici, a policiji dosad nikad nije prijavljivano da bi nad njom ili nekim drugim počinio obiteljsko nasilje.

Đekić je široj javnosti postao poznat prije dvadesetak i više godina, kada se učestalo pisalo o tragediji njegove obitelji, odnosno ubojstvu njegova 19-godišnjeg brata Milenka, kojeg je 26. listopada 1996. godine, ispalivši mu hitac iz pištolja u zatiljak, ubio Vinko Budiša, bivši zapovjednik Specijalne policije, koji je za to pravomoćno osuđen na četiri godine i jedanaest mjeseci zatvora, pišu mediji u Hrvatskoj.

Danas pokojni sudac Slavko Lozina osudio je 2003. godine Budišu po optužnici u kojoj je stajalo kako su se prije ubojstva Budiša i Željko Đekić sukobili u diskoteci "Palladium" u Splitu. Željko je nakon sukoba napustio "Palladium", a Budiša je pošao za njim pa su se ponovno sukobili pred diskotekom. Tada su se Željku pridružili njegov brat Milenko i nekolicina prijatelja. U jednom trenutku Budiša je izvukao pištolj iz pojasa te ispalio hitac raznijevši glavu mladiću, pišu mediji u Hrvatskoj vežući i događaje nevezane za zločin.

Mediji u BiH o gotovo identičnoj situaciji izvješćuju šturo, iz policijskog biltena:

29.11.2021. godine, u 18,30 sati, u PS Mostar Centar je prijavio dežurni liječnik bolnice Južni logor da je u navedenu bolnicu dovezena D.M. (1983) sa ubodnom ranom od noža, te da joj je istu nanio nevjenčani suprug Š.S. (1972) na adresi Bišće polje. Dežurni liječnik se izjasnio da se radi o teškim tjelesnim ozlijedama, te je navedena hospitalizirana na Odjelu intenzivne njege bolnice Južni logor. Š.S. je lišen slobode, a o svemu upoznati krim. policija i nadležni tužitelj. Izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.