Hrvatska „elita“ treba Duhovnu obnovu

Nevjerovatna je snaga tih čimbenika u opstrukciji općih hrvatskih interesa.  Umjesto napretka, godine nakon Daytona su iskorištene za vlastiti probitak političara i gospodarstvenika, a sve preko leđa hrvatskog naroda.

Prvi su zahvaljujući predizbornim lažima i postizbornim prevarama na tanak led navukli svoje birače, a kada su pojedinci osjetili pad popularnosti, počeli su mijenjati političke stranke i promišljanje na dnevnoj razini.

Drugi su zahvaljujući sprezi sa političarima olako dolazili do kapitala, a svoje uposlenike lišili mirovina, zdravstvenog i socijalnog osiguranja, slobodnih dana, osmosatnog radnog vremena, nadoknade za topli obrok i prijevoz.

I jedni i drugi se u predizborna vremena udaraju u 'junačka hrvatska' prsa, puna su ima usta svega onoga što neće i ne umiju ispuniti, a redovito svojim postupcima bez imalo srama gaze po palim bojovnicima i civilima širom BiH.

Vole se nedjeljom pokazati na misi u prvim redovima, utegnuti i mirisni.  Vole oni potegnuti u lisnicu i položiti za svetu misu, mrtve i tko zna što još, ali to ne daju od srca i usta kao ona starica iz zadnje crkvene klupe, već to oni daju od onog otetog i ukradenog viška koji je opet dobro odmjeran prije odlaska u crkvu.

Tijekom ispovjedi oni lažu sebi, svećeniku i Bogu, skrivajući sve što bi moglo ugroziti njihovu umišljenu društvenu reputaciju. Iz crkve odlaze sa smjieškom Lucifera, istog onog koji im daje nevjerovatnu snagu u gaženju bogobojažljivih Hrvata.

Dakle, tu smo korak do spoznaje, tko je ta hrvatska elita zastakljenog pogleda i kiselog osmijeha, tko njima upravlja i kome su dušu svoju predali. Njima treba dodati jedan dio daidža iz katoličke crkve, koji svoje prljave rabote, ljubavnice i skupe automobile skrivaju kroz političko i društveno djelovanje u ničije ime.

Za sve njih potrebno je organizirati redovite duhovne ili karizmatske obnove s obredom istjerivanja nečastivog, nakon kojih će sigurno usuglasiti svoje stavove sa željom hrvatskog naroda u BiH.

Crkva u Hrvata ima par odličnih karizmatika koji će sigurno odraditi ovaj posao s oduševljenjam i radošću.

Fra Ivo, čitaš li?

N.P./posavski-obzor.info