FOTO  Hrvati u BiH prisjećaju se žrtve Vukovara

vukovar sjećanje

... a više stotina ljudi, uglavnom branitelja, krenulo je put Vukovara sudjelovati u sutrašnjoj Koloni sjećanja.

Pad Vukovara 18. studenoga 1991. obilježili su građani Domaljeca, Gruda, Jajca, Uskoplja, Žepča. Širokog Brijega, Odžaka, Orašja, Brčkog, Kupresa, Čitluka, Busovače, Kiseljaka, Mostara i drugih mjesta gdje je svijećama ispisana riječ Vukovar.

Mostarci će procesijom kroz grad i paljenjem svijeća u utorak prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, posebno vukovarskih.

Mise će se u 18 sati održati u mostarskoj Prvostolnici, u franjevačkoj Crkvi Sv. Petra i Pavla te u još nekoliko crkava iz kojih će se vjernici uputiti prema Vukovarskoj ulici u Mostaru gdje će moliti i zapaliti svijeće.

''U toj zajedničkoj molitvi pridružit će nam se i ostale mostarske župe. U molitvi smo sa svima koji su na bilo koji način pogođeni ratnim strahotama. Molimo za sve one koji su poginuli u obrani domovine i našeg naroda'', stoji u pozivu iz mostarske župe sv. Mateja.

Studenti Sveučilišta u Mostaru su u suradnji s braniteljskim udrugama Vukovara i HVIDRA-om Mostara organizirale dobrovoljno prikupljanje priloga za ugrožene vukovarske obitelji i studente slabijeg imovinskog stanja pod sloganom ''I u mom gradu Vukovar svijetli''.

Fotografije preuzete s Facebook stranice Mladeži HDZ-a BiH.