HRVATI NA 12 SATI Za vikend u Makarskoj 12 tisuća gostiju, svega 10 posto iz BiH

Makarska
Apartmanija.hr

Turistička sezona iz vikenda u vikend pokazuje sve bolje rezultate. U Makarskoj je ovog vikenda, kojeg mnogi smatraju jednim od četiri udarna, boravilo gotovo 12 000 turista, javlja Makarsko primorje.

U Turističkoj zajednici grada Makarske tom portalu su potvrdili da je u petak zabilježena brojka od 10 873 noćenja, a da je tijekom vikenda broj do 10 posto uvećan. Podsjetimo, prošle godine je istoga dana u Makarskoj ostvareno 7 052 noćenja.

I dalje ove sezone prednjače turisti iz Poljske, kojh je bilo 2 492, iz BiH 1 233 i iz Njemačke 1 066, zatim slijede domaći gosti s 778 noćenja, Švedske, Češke, Mađarske, Slovačke…

Relativno malom broj bh. turista u Makarskoj sigurno pridonosi činjenica da Hrvatska još uvijek nije promijenila režim na granici za prve susjede, koji njoj nikada nisu zatvorili vrata. Državljani BiH, pa i oni koji su uz BiH državljani i Hrvatske, mahom Hrvati, i dalje na Jadran ne mogu na duže od 12 sati bez negativnog testa ili potvrde o cijepljenju. Unatoč brojnim negodovanjima s naše strane granice, pa i nedavnoj burnoj saborskoj raspravi ništa se nije promijenilo.