Hrvati će snimati film o Mati Bobanu

Mate Boban, obljetnica, Mate Boban, Udruga organizatora otpora HVO, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Mate Boban, obljetnica, Mate Boban, obljetnica, Mate Boban, obljetnica, Mate Boban, obljetnica, Mate Boban, obljetnica, Mate Boban, Herceg Bosna, Mate Boban, film
...dojumentarnoga filma o Mati Bobanu, ratnom lideru bosanskohercegovačkih Hrvata i utemeljitelju HR Herceg Bosne.

Postoji spremnost određenih producentskih kuća za snimanje filma o ratnom lideru u Hrvata.

"Ako će snimati film o Izetbegoviću i Karadžiću, onda ćemo i mi sigurno snimati film o Mati Bobanu. Logično je da zaokružimo tu trilogiju te pokažemo i našu stranu povijesti", rekao je za Večernji list glumac Slaven Knezović.

Dodao je kako su ratovi neiscrpni izvor ideja za filmove te kako su bh. Hrvati dužni snimiti jedan takav film.

"Ako nećemo mi sada snimati film, sigurno će netko za 50 godina. Onda je bolje da mi to sada uradimo jer imamo mnogo činjenica o događajima u to vrijeme koje će za nekoliko desetljeća biti zaboravljene. Spreman sam sudjelovati u tom projektu. Imamo nekoliko ekipa koje su dovoljno sposobne provesti taj projekt i nadam se kako ćemo se uskoro okupiti i krenuti u njegovu realizaciju", zaključio je Knezović u izjavi za Večernji list te dodao kako u BiH još uvijek postoje tri istine, tri povijesti i stoga je važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče.

Podsjetimo, turska televizija započela je snimanje filma o Aliji Izetbegoviću, a televizija Republike Srpske najavljuje kako će snimati film o Radovanu Karadžiću.